Se Stokkes spurt i vinduet øverst!

Se sykkel-VM på TV 2 Sport 2 eller Sumo!

Amerikanske Quinn Simmons kunne ingen gjøre noe med. Han stakk i et solobrudd, og vant overlegent foran italienske Alessio Martinelli.

Stokke var i overkant av minuttet bak, i en stor gruppe som kjempet om bronsen.

Med om lag 15 kilometer igjen stakk Magnus Sheffield (USA) og Enzo Leijnse (Nederland). Stokke lå igjen i den store gruppen, men tok så opp kampen sammen med Gianmarco Garofoli (Italia).

Nordstrand-gutten kjørte knallsterkt, og kjempet seg opp til de to utbryterne. Da gjenstod det fem kilometer.

Han var med helt til spurten, men klarte ikke å matche de andre rytterne og endte på sjetteplass. Uansett ble det en historisk, norsk plassering: Fra før var Daniel Hoelgaards sjuendeplass best i et junior-VM.

Signert av storlag

Like etter rittet er Stokke noe bitter for at medaljen røk, men medgir at han ikke hadde mer å gi.

– På oppløpet var det ikke mer å spurte med. Beina stod rett ut, og det gikk så vidt rundt. Jeg følte at jeg var flink til å spise og drikke, men jeg var helt ferdig da jeg kom over mål. Jeg ga i hvert fall alt. Sjetteplass var det jeg var god for i dag, sier 18-åringen til TV 2.

Stokke skal fra og med neste sesong være en del av Team Sunwebs utviklingslag. Det ble bekreftet av ProTour-laget tidligere i september. En av lagets trenere, Hans Timmerman, var full av lovord om Nordstrand-gutten.

– Vegard er en utrolig talentfull rytter fra Norge. Han har allerede vist noen merkverdige ting, men vi mener at han har mye mer å gi. Med en god vinter, er vi sikre på at nivået hans vil være enda høyere enn denne sesongen. Han er en sterk klatrer, kjent for sin aggressive stil og vil styrke oss, sa Timmerman til lagets nettsider.

Medaljevinneren er halvt norsk

Magnus Sheffield trakk det lengste strået i kampen om bronsen. Han har, som fornavnet gir en pekepinn på, en norsk mor.

– Jeg visste ikke om jeg ville ha nok power på slutten. Jeg følte meg bra på den siste runden og fikk til spurten. Denne medaljen er halvt norsk, bryter han ut overfor TV 2.

Sheffield har familie i Oslo, og var i Norge hver sommer i barndommen. Han har tidligere drevet med ski, og syklet ikke landevei før i fjor. Bakgrunn med sykkelcross og mountainbike har nok imidlertid hjulpet ham på veien til VM-medaljen.

– Hvorfor sykler du ikke for Norge?

– Det er lov å bytte lisens én gang. Kanskje jeg gjør det i fremtiden, om en ti års tid, spøker Sheffield.

Se sykkel-VM på TV 2 Sport 2 eller Sumo!