BRUDD: Simen Spieler Nilsen må belage seg på flere uker med opptrening etter sykkelulykke.
BRUDD: Simen Spieler Nilsen må belage seg på flere uker med opptrening etter sykkelulykke. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Tre brudd i ryggen for skøyteløper

Men Simen Spieler Nilsen er snart tilbake i trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skøyteløperne Simen Spieler Nilsen og Sverre Lunde Pederesen gikk i asfalten på en sykkelstur i Inzell, og begge ble sendt til sykehus for behandling og undersøkelser. Spieler Nilsen ble hardest rammet, og har fått påvist tre mindre brudd i ryggen.

Det skriver Skøyteforbundet i en pressemelding.

– Han har fått påvist tre små brudd i ryggen (tverrtagger), disse er stabile og vil gro uten videre behandling. Han fikk også et slag mot nyren, det har blitt undersøkt og ultralyd har avkreftet skader på nyren. Han er allerede oppe og går forsiktig i sykehuskorridorene, og vi forventer at han snart er tilbake i trening, sier landslagslege Mona Kjeldsberg.

Spieler Nilsen blir utskrevet fra sykehuset torsdag, og flyr hjem til Norge for videre oppfølging der.

– Når Simen er klar for skøyteløp denne sesongen er for tidlig å si, først må han få kommet hjem, og så for vi se hvordan dette leges. Vi skal sammen legge en god plan for at han kommer raskest mulig tilbake på isen, sier sportsjef Lasse Sætre.

Sverre Lunde Pedersen er utskrevet fra sykehuset og allerede tilbake i Norge. Han ble undersøkt for et mulig brudd i hånda, men det var heldigvis kun forslått, melder landslagslegen.