Hegerberg scoret to – nå har hun bare én foran seg på rekordlisten

Ada Hegerberg scoret to mål da Lyon slo Rjazan 7-0 i Mesterligaen onsdag. Med 49 mesterligascoringer har hun bare én spiller foran seg på listen.

MÅLDRONNING: Ada Hegerberg fortsetter å bøtte inn mål i Mesterligaen. Foto: Balazs Czagany

Anja Mittags rekord på 51 lever fortsatt, men Hegerberg passerte Conny Pohlers (48) på listen over de fremste måljegerne i kvinnenes mesterliga. Det er bare et tidsspørsmål før 24-åringen fra Sunndalsøra er alene på topp.

Mittag la opp i sommer, 34 år gammel.

Verken Hegerberg eller lagvenninnene var like målhungrige som i bortekampen mot Rjazan, og lenge så det ut til å bli 4-0-seier med den norske spissens straffespark i det 55. minutt som siste scoring. Et målrush i sluttminuttene gjorde at laget pyntet ytterligere på resultatet og vant 16-0 sammenlagt.

Hegerberg scoret tre ganger i 9-0-seieren i Russland for to uker siden, slik hun gjorde i finalen da Lyon i mai vant Mesterligaen for tredje år på rad. Hun var ikke langt fra sitt tredje hattrick på rad i mesterligakamper, men hennes avslutning på overtid ble reddet.

Hegerberg scoret på straffe etter selv å ha blitt felt, og hun satte inn 6-0 i det 90. minutt. Lyon fikk et nytt straffespark på overtid, men da var det kaptein Wendie Renard som fikk skyte.

Nikita Parris (2), Eugénie Le Sommer og Delphine Cascarino scoret også onsdag.