Sverre Lunde Pedersen (t.v.) og Simen Spieler Nilsen har vært involvert i en sykkelulykke.
Sverre Lunde Pedersen (t.v.) og Simen Spieler Nilsen har vært involvert i en sykkelulykke. Foto: Lise Åserud

Skøyteprofiler fraktet til sykehus etter ulykke

Simen Spieler Nilsen og Sverre Lunde Pedersen i sykkelvelt i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Simen Spieler Nilsen og Sverre Lunde Pederesen gikk i asfalten på en treningstur på sykkel i Inzell i Tyskland tirsdag, skriver Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

– Dette var triste nyheter. Skader er dessverre en del av idretten, men dette er utrolig kjedelig for Simen som også fikk ødelagt fjorårssesongen på grunn av skader, sier sportssjef Lasse Sætre.

Simen Spieler Nilsen ble fraktet til sykehuset i Traunstein i luftambulanse, mens Sverre Lunde Pedersen ble kjørt i ambulanse til et lokalsykehus i Trien.

Skøyteforbundet opplyser at Spieler Nilsen har vært gjennom flere undersøkelser og tester på sykehuset, og at han kommer til å bli undersøkt videre for en smell i ryggen og lettere hjernerystelse, i tillegg til behandling for skrubbsår.

– Simen er ved godt mot, og er glad for at det gikk så bra som det gikk, og har det etter forholdene bra. Han ventes utskrevet fra sykehuset torsdag eller fredag, står det i pressemeldingen fra Skøyteforbundet.

Lunde Pedersen er kraftig forslått og har fått store skrubbsår av møtet med asfalten, men det er ikke påvist brudd eller alvorlige skader. Forbundet forventer at han er tilbake i fullt slag etter et par ukers rolig trening. Onsdag ettermiddag skrives Lunde Pedersen ut fra sykehuset.

Duoen var med på det norske laget som tok OL-gull i lagtempo i 2018.