BETENT FORHOLD: Mohamed Salah har hatt en langvarig konflikt med Det egyptiske fotballforbundet.
BETENT FORHOLD: Mohamed Salah har hatt en langvarig konflikt med Det egyptiske fotballforbundet. Foto: Andrew Couldridge

Salah i ny strid med forbundet

– De klarer ikke å endre kjærligheten jeg har for dere, skriver Mohamed Salah.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da stemmene til kåringen av verdens beste spiller ble offentliggjort av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) tirsdag, var det uten Egypts landslagssjef og kaptein på listen.

Det har utløst en ny strid mellom Mohamed Salah og Det egyptiske fotballforbundet, melder David Maddock i avisen Daily Mirror.

Etterforskningen av hva som har skjedd med stemmene til landslagssjef Shawky Ghareeb og kaptein Ahmed Elmohamady skal allerede være påbegynt i Egypt.

Den eneste Egypt-stemmen som ble registrert var fra journalisten Hany Danial, som satte Mohamed Salah på tredjeplass.

Lionel Messi vant prisen foran Virgil van Dijk og Cristiano Ronaldo.

Salah har allerede et betent forhold til fotballforbundet i hjemlandet. Det har lenge vært uenigheter rundt spillerens bilderettigheter.

Det er også rapportert at han er misfornøyd med måten han blir behandlet på av forbundet, blant annet for å ha følt seg presset til å møte den omstridte presidenten Ramzan Kadyrov i Tsjetsjenia i forkant av VM i Russland i fjor.

Den mislykkede stemmegivningen har fått egyptisk presse til å spekulere i om Salah kan komme til å gi seg på landslaget, men Liverpool-stjernen har tatt til sosiale medier og erklært sin kjærlighet til Egypt.

– Uansett hvordan de prøver å endre på kjærligheten min for dere og folket, vil de ikke klare det, skriver Salah på Twitter og Instagram med to ulike bilder med det egyptiske flagget.

Aston Villa-spiller Elmohamady sier ifølge Daily Mirror at han har stemt på Salah foran Cristiano Ronaldo og Sadio Mané. Ghareeb hevder også at han stemte på Salah. Likevel endte ingen av stemmene opp hos FIFA.

Salah har innledet sesongen med Liverpool med fire mål og tre assist på ni kamper. Tidligere denne måneden fikk han fri fra Egypts landskamper.

Se Sheffield United mot Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag fra klokken 13.00.