Braut Haaland rundens spiller i Champions League

Nordmannen til topps i Uefa-kåring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øverst ser du engelske eksperter fortelle at alarmen har gått hos Manchester United etter Haalands målshow

Erling Braut Haaland (19) er kåret til rundens spiller i Champions League. Nordmannen scoret hat trick før pause i kampen mot Genk.

Braut Haaland er stemt frem av leserne på uefa.com. 19-åringen var nominert sammen med Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen, PSGs Angel Di Maria og Dinamo Zagrebs hat trick-helt Mislav Oršić.

Haaland var i skyene etter drømmedebuten i Champions League. I et innlegg publisert på Instagram etter kampen skrev 19-åringen «For en kveld! Trenger du et hat trick? Ring meg», etterfulgt av et blinkefjes.

Braut Haalands prestasjon blir lagt merke til i hele Europa. Internasjonale medier spekulerer nå i at det bare er snakk om tid før angriperen forsvinner til en europeisk storklubb, noe pappa Alf-Inge Håland tar med stor ro.

– Akkurat nå har han det veldig bra her i Salzburg. Det som skjer, det skjer. Han må bare fokusere på neste kamp. Nå venter tøff bortekamp mot LASK, og så Rapid Wien i cupen. Det Erling må gjøre nå, er bare å fokusere på å bli bedre på trening hver dag, sier Alf-Inge Håland, som ikke legger skjul på at sønnen drømmer om å komme til Premier League en dag.

– Ja, jeg tror de fleste spillerne drømmer om å være innom Premier League en eller annen gang. Det er den ligaen det er mest oppmerksomhet rundt, og det er veldig god kvalitet på lagene. Det er ingen tvil om Premier League er attraktivt for ham. Men om han får sjansen, det vil tiden vise, sier han.

Syk
Erling Braut Haaland skulle egentlig møte pressen fredag, etter et massivt press på klubben om å tilgjengeliggjøre nordmannen, men klubben melder at den nybakte stjernespissen nå er småsyk og har utsatt møtet.