Atlético med strålende opphenting: – Ikke kom å si at vi ikke advarte

Juventus ledet 2-0 i Spania, men så svarte Atlético Madrid.

Atlético Madrid – Juventus 2-2:

Se alle scoringene øverst!

En fulltreffer i krysset av Juan Cuadrado og en lekker heading av Blaise Matuidi sendte Juventus opp i 2-0-ledelse på Wanda Metropolitano. Stefan Savić satte inn 1-2-scoringen for Atlético Madrid drøye 20 minutter før slutt.

På overtid fikk hjemmelaget inn utligningsmålet. Debutanten Héctor Herrera stanget inn 2-2-scoringen etter dødball, og sørget for en strålende opphenting av Atlético.

– Ikke kom å si at vi ikke advarte. Atlético Madrid og dødballer, det er noe helt eget. Herrera kunne bare stange inn 2-2-scoringen. Det viste moral og ryggrad i dette Atlético-laget, sa TV 2-ekspert Petter Myhre om scoringen som sørget for at oppgjøret endte uavgjort.

– Men når Juventus ledet 2-0, så vil dette føles som et nederlag. Men andreomgangen var et fyrverkeri, poengterte han.

Atlético Madrids innsats og moral imponerte TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Atlético Madrid brukte den siste viljen av sin energi og fikk inn scoringen de jaktet på. Det er bare herlig å se dette laget. Det var enorm underholdning. Juventus gjorde det fantastisk ved å ta ledelsen 2-0, men at Atlético hentet igjen ledelsen, det er rett og slett stor idrett, mente Brede Hangeland.

Unggutten João Félix markerte seg med flere gode driblinger og avslutninger for Atlético Madrid, men måtte gå målløs av banen. Stortalentet vil bare bli bedre og bedre, tror ekspertene.

– Det er en annen spillertype, men potensialet er vel så høyt som det Antoine Griezmann hadde da han var på den alderen. Det blir utrolig spennende å følge ham og se hvor god han blir til slutt. Atlético er allerede overbevist om at de har en kommende verdensstjerne i troppen sin, poengterte TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Lokomotiv Moskva er overraskende lederlag i gruppe D etter sin 2-1-seier borte mot Leverkusen. Grzegorz Krychowiak og Dmitrij Barinov scoret for den russiske klubben.

Målløst til pause
Juventus skapte de største sjansene i åpningsminuttene, men etter ti minutter presenterte João Félix seg. Han fosset fremover på banen etter en kontring, og avsluttet med utsiden av foten. Juventus-keeper Gianluigi Buffon fikk såvidt reddet.

Fem minutter pause presenterte Félix landsmann og forbilde Ronaldo seg. Han steg til værs i god posisjon på bakerste stolpe, men headet rett på keeper. Den første omgangen ble jevnspilt, og lagene gikk til pause med 0-0.

– Det er alltid godt å se lag som henger så godt sammen defensivt, men vi vil jo se mål, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland i pausen.

– Stemningen på stadion var så høy at jeg måtte bruke ørepropper. Utover det, så er jeg fornøyd. Atlético var best, både offensivt og defensivt, oppsummerte TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen.

Juan Cuadrado limte balen i krysset
Like etter pause viste Juventus frem en kontring i verdensklasse. Gonzalo Higuaín fosset frem på kanten. Han fant til slutt Juan Cuadrado i feltet, som takket for pasningen med å lime ballen i krysset.

– Juventus fikk en kjempestor kontringsmulighet. Det var ingen som fulgte Juan Cuadrado. Da sa det bare bang, og han dundret ballen opp i det lengste krysset. Det var praktfullt av Juan Cuadrado, beskrev TV 2-ekspert Petter Myhre om scoringen.

Etter timens spill var Atlético Madrid nære ved å utligne. Jose Gimenez fikk ballen i strålende posisjon innenfor 16-meteren etter en 45-graders pasning av Diego Costa. På utrolig vis klarte han å måke ballen til side for mål.

Doblet ledelsen, så reduserte Atlético
I det 64. minutt doblet Juventus ledelsen. Nok en gang kom scoringen etter et strålende angrep.

Blaise Matuidi stanget inn 2-0-scoringen etter et lekkert innlegg fra Alex Sandro.

– Det var hurtig angrepsspill igjen av Juventus. Ronaldo satte fart, og fant Sandro. Innlegget var perfekt. Det er nærmest umulig å slå et bedre innlegg. Matuidi kunne bare bare stange inn ballen i mål. Det hele var perfekt, mente Myhre om angrepsspillet Juventus viste da de satte inn 2-0-scoringen.

Kampen var imidlertid ikke over. Stefan Savić steg til værs etter en dødball, og satte inn Atlético Madrids reduseringsmål i det 69. minutt.

Åtte minutter skrek Atlético-spillerne på hands etter at de mente Leonardo Bonucci fikk ballen i armen innenfor 16-meteren. Dommer Danny Makkelie vinket spillet videre, til store protester fra blant annet Diego Costa.

Ett minutt før slutt fikk Atlético inn 2-2-scoringen. Debutanten Héctor Herrera stanget inn utligningsmålet da kampuret viste 90 minutter.

Like før slutt kunne Cristiano Ronaldo sørget for tre poeng for Juventus, men avslutningen gikk like utenfor. Oppgjøret endte dermed 2-2.