Barcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord

16 år gamle Ansu Fati ble Barcelonas yngste spiller i mesterligaen noen gang tirsdag. Kampen mot Borussia Dortmund forble målløs.

Resultatet hadde Barcelona mest grunn til å være fornøyd med. Dortmund kom til de fleste og beste sjansene.

– Vi spilte fantastisk i annen omgang, og det føles litt som at vi har tapt to poeng, sa Dortmund-forsvarer Mats Hummels til Sky etter kampen.

– Dette er en tøff gruppe, og vi kunne ha satt oss selv i en god posisjon med seier i denne kampen, tilføyde han.

Dortmund var det friskeste laget før pause i Tyskland og burde ledet halvveis. Den tyske landslagsstjernen Marco Reus fikk en kjempesjanse alene med Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen, men måtte se landsmannen avverge skuddforsøket med en flott beinparade.

Straffebom
Ti minutter ut i annen omgang var det duket for en ny duell mellom de to tyske stjernene. Dortmund fikk straffespark da Barcelona-forsvarer Nélson Semedo på klønete vis stoppet Jordan Sancho på ulovlig vis eget felt.

Reus fikk sjansen fra krittmerket, men måtte se ter Stegen avverge forsøket. TV-bildene viste samtidig at Barcelona-keeperen hadde forlatt målstreken i god tid før straffesparket ble tatt, og at Reus dermed burde fått en ny sjanse. Dommertrioen fikk imidlertid ikke med seg sisteskansens regelbrudd.

Med en snau halvtime igjen å spille kom Lionel Messi på banen. Den argentinske stjernen har slitt med skade i sesonginnledningen og begynte kampen på benken. Hans inntreden bidro uansett ikke til tre poeng.

Tenåringen satte rekord
Messi erstattet tenåringen Ansu Fati, som tirsdag ble Barcelonas yngste spiller i mesterligaen noen gang. Han er 16 år og 322 dager gammel.

Bojan Krkic var inntil Fati gikk på banen i Dortmund den yngste spilleren som hadde spilt mesterligafotball for den katalanske storklubben. Krkic var rundt to måneder eldre da han fikk sin debut i 2007.

Samme Fati ble nylig den yngste spilleren i historien som har scoret for Barcelona. hadde han funnet nettmaskene også tirsdag, vil unggutten fra Guinea-Bissau blitt den yngste spilleren som scorer mål i mesterligaen noen gang.

Den nåværende rekorden tilhører tidligere Olympiakos-spiller Peter Ofori-Quaye. Han var 17 år, seks måneder og sju dager da han scoret mot Rosenborg i 1997/98-sesongen.

Inter-blemme
I tirsdagens andre kamp i mesterligaens gruppe F var Inter ille ute på hjemmebane mot Slavia Praha, men 1–1 og ett poeng ble berget av innbytter Nicolò Barella på overtid.

Uavgjortresultatet betyr uansett at Inter kan få trøbbel. 1-1-rsultatet i Milano ble en aldri så lite gavepakke til Barcelona og Borussia Dortmund.