Sju kamper uten seier for VIF: – De må ta en kraftig vurdering på hvor lenge Deila får bli

Jonathan Lindseths vakre fulltreffer senket Vålerenga, og gjorde at Sarpsborg kunne juble for svært viktige poeng i bunnstriden i Eliteserien. Vålerenga har nå ikke vunnet i Eliteserien på sju kamper.

Sarpsborg – Vålerenga 1-0:

Se scoringen som senket Vålerenga i Sportsnyhetene øverst!

Etter søndagens tap for Sarpsborg mener TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp at det er krise i hovedstaden.

– Det er litt det samme som skjer hvert eneste år med Vålerenga. De er brukbart med til ferien, og så faller de fullstendig av. Det ser ikke bra ut, understreker Huseklepp.

– Hvor lenge får Deila bli?

– Det må de ta en kraftig vurdering på. Jeg sliter i hvert fall med å se utvikling i det de holder på med. Det er det samme hvert eneste år og da er det klart at hans stilling må jo vurderes fra de som styrer i Vålerenga, sier Huseklepp.

– Jeg vet ikke hva som skjer på innsiden i Vålerenga sånn sett, men det blir spennende å se nå på høsten hva de gjør. For det er jo klart at en klubb som Vålerenga skal prestere bedre enn de har gjort de tre årene under Deila. Så det brenner nok under beina hans nå. Jeg tror han blir kraftig vurdert ut resten av sesongen, og så tror jeg man får en avgjørelse etter sesongen, legger han til.

Men til tross for den dårlige statistikken de siste syv kampene, tror ikke Huseklepp at Vålerenga kommer til å rote seg ned i bunnstriden.

MISFORNØYD: Vålerenga-trener Ronny Deila.
MISFORNØYD: Vålerenga-trener Ronny Deila. Foto: Christoffer Andersen

– De kommer nok til å ha kontroll. De har 27 poeng og det er ikke mange seire som skal til for at de berger plassen, så jeg tror ikke de kommer til å havne i noen bunnstrid. Men det haster med å snu denne trenden, og det haster for Ronny Deila å vise at han er mannen som kan snu dette her, understreker Huseklepp.

Lindseth sikret Sarpsborg-seier

En suser fra Jonathan Lindseth like før pause sørget for at Sarpsborg slo Vålerenga 1-0 mandag kveld. Sarpsborg sikret seg dermed noen svært viktige poeng i bunnstriden og klatret opp fra jumboplassen til tredje sist i Eliteserien.

Sarpsborg hadde før kampen mot Vålerenga ikke vunnet siden de slo Odd på hjemmebane 16. juni.

– Vi har nesten glemt hvor morsomt det er å vinne. Jeg fikk ballen utenfor 16-meteren, og da var det ikke noe å lure på, det var bare å druse til. Men jeg gjør ikke det på trening, eller ti ganger til, sa Sarpsborgs matchvinner Jonathan Lindseth til TV 2 etter kampslutt.

– Hjelper ikke en dritt å se etter syndebukker
Vålerenga, som før sesongen hadde ambisjoner om å kjempe om medalje, opplever en aldri så liten sportslig krise. Oslo-klubben har nå ikke vunnet på sine sju siste kamper i Eliteserien, og har tapt fire av sine seks siste.

– Det er tungt. Vi er inne i en tung periode nå. Det var en veldig dårlig første omgang. Vi slo ikke pasninger, kombinerte ikke sammen, og ble kontret på. Vi fremstod som et passivt lag og rygget veldig, oppsummerte trener Ronny Deila til TV 2 etter kampen.

– Jeg synes at vi fremstod bedre i 2. omgang etter det vi ble enige om i pausen. Da så vi mer ut som et lag som kan ta poeng. Vi tapte kampen på grunn av 1. omgang, så skal vi bygge videre på det vi skapte i 2. omgang, fortsatte han.

Deila innrømmer at han merker presset.

– Nå må vi stå sammen og takle press både på og utenfor banen. Vi skal ikke se oss rundt etter syndebukker, det hjelper ikke en dritt. Jeg har ansvaret, og sammen skal vi snu det. Nå er det seks dager til neste kamp, og vi skal slå tilbake, slo Deila fast.

– Nå tenker jeg bare på neste kamp, for dette er den lengste perioden jeg har vært med på uten trepoengere. Vi må vise at vi er desperate etter tre poeng. Jeg er desperat, for det at vi ikke har vunnet siden juni sliter på kropp og sinn, sukket Deila.

Sarpsborgs matchvinner Jonathan Lindseth håper fremdeles at Sarpsborg kan berge plassen i Eliteserien etter sliteseieren mot Vålerenga.

– Vi satser på det. Vi har noen fine kamper igjen hjemme, og vinne vi det vi skal vinne der, så tåler vi å ikke ta for mange poeng borte, mener matchvinneren.

Trener Geir Bakke har også troen på at Eliteserie-kontrakten kan reddes. Sarpsborg har imidlertid kun tatt tre seirer i årets eliteserie, og alle har kommet på hjemmebane. Klubben har spilt hele ti uavgjortkamper.

– Det var godt å ta tre poeng igjen. Det merker man på energien i garderoben, sa Bakke til TV 2.

– Jobber man hardt nok over tid så vil de jevne kampene bikke over til vår fordel, og det gjorde den i dag. Nå skal vi vinne alle jevne kamper fremover, mente han.

– Veldig deilig
Etter en tett og jevn start, med et par halvsjanser til begge lag, smalt det fra Sarpsborg to minutter før pause.

Jonathan Lindseth fikk ballen fra Jørgen Strand Larsen utenfor 16-meter. Fra omlag 20 meters hold klinket han vakkert ballen i nettet. Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson var sjanseløs.

– Det var veldig deilig så den gå inn. Det var godt å gå til pause med 1-0-ledelse, sa målscorer Jonathan Lindseth til MAX i pausen.

Mos Abdellaoue kunne gitt Sarpsborg en drømmestart på andreomgang. Like etter sidebyttet ble han spilt gjennom og trillet ballen i mål, men dommer Tom Harald Hagen (Brandval IL) annullerte korrekt for offside.

Vålerenga kjempet seg imidlertid tilbake i kampen og kom nærmere og nærmere scoring. Blant annet skjøt Bård Finne rett på keeper etter å ha fått en retur i god posisjon innenfor 16-meteren i det 66. minutt.

Utligningsmålet kom aldri for Ronny Deilas menn, og Vålerenga måtte se seg slått 1-0 på Sarpsborg stadion.