Norwich-sjokk: – Det er en svakhet og et stort problem for City

Gary Neville mener Citys svakhet gir en gylden mulighet for Liverpool denne sesongen.

Norwich - Manchester City 3-2 (2-1)

Se Norwich sjokkere Manchester City i vinduet øverst!

Det var mesterne fra Championship mot mesterne i Premier League. Og det var et skadepreget Norwich som sjokkerte Manchester City.

Etter lørdagens tap ligger City nå fem poeng bak serieleder Liverpool.

– Veldig godt gjort av Norwich, dette er et minneverdig Premier League-øyeblikk vi er vitne til, sier Gary Neville i Premier League studio.

– Jeg tror dette er et stort øyeblikk vi nettopp har sett i denne sesongen. For det er ikke noen rask måte å løse dette på. Overgangsvinduet er stengt, Manchester City kan ikke fikse problemet før i januar. De kommer ikke til å få en dominerende midtstopper som de ønsker i januar, uansett. For de beste midtstopperne i verden vil ikke være tilgjengelig. De må vente på Laporte, når han kommer tilbake må han komme i form igjen. Men hvor mange poeng har Liverpool da?, legger Neville til og konkluderer:

– Manchester City har ikke vært sårbare på to år. Nå ser de plutselig sårbare ut.

– En svakhet

Pep Guardiola gikk på sitt første tap for sesongen og slapp inn tre mål. Neville mener City har et stort problem i forsvarsrekken.

– Når man ser på målene de får i mot er det et mønster. Det er mer enn et mønster. Det er en svakhet. Mer enn 50 prosent av baklengsmålene forrige sesong kom på cornere. Det er et stort problem for Pep Guardiola. Han har det beste tekniske laget i hele landet. Men det betyr også at han har små spillere. David Silva, Bernardo, De Bruyne, Raheem Sterling, Agüero, Gündogan. Problemet er at de ikke er gode i luften, dermed er det lag som kan utnytte det, sier Neville.

På Norwich sin 3-1 scoring var det midtstopper Nicolás Otamendi som sov i timen.

– Dette er en svært god sjanse for Liverpool. Laporte er ute med skade, Company er borte. Kan Stones og Otamendi vinne ligaen med Manchester City? De er nødt til det, for de neste tre månedene er uten Laporte og det er et stort problem. Da Pep Guardiola kom til Manchester City vant de ikke ligaen. Da hadde han Stones og Otamendi. De har bevist at de ikke vinner ligaer, understreker Neville.

– Sjokkerer mesterne i England

Norwich hadde en enorm oppgave da de tok i mot Manchester City på Carrow Road. Men vertene gikk ut i kjent stil og prøvde å stresse City-spillerne.

Og i løpet av kampens første halvtime fikk City noe å stresse over, mens Norwich-fansen kunne juble uhemmet.

Først satte Kenny McLean inn 1-0 etter 18 minutter på en corner.

Ti minutter senere kontret Norwich og månedens spiller i august, Teemu Pukki ble spilt igjennom. Alene med Ederson trillet han ballen til unggutten Todd Cantwell som satte inn 2-0 på åpent mål.

– Nå trenger Guardiola en kalddusj, for Norwich scorer på alt. Med et halvt lag på sykestuen, sjokkerer de mesterne i England. Hva nå, Manchester City, spør kommentator Peder Mørtvedt.

Norwich klarte ikke å holde nullen i førsteomgang, for like før pause headet Sergio Agüero inn reduseringen for City.

Forsvartrøbbel hos City

City gikk naturlig nok ut etter pause og jaktet scoring nummer to, men andreomgangs første kom på andre siden av banen, signert Teemu Pukki.

Nicolás Otamendi sov i eget forsvar og Emi Buendia stjal ballen fra City-forsvareren. Buendia sendte ballen videre til Pukki som chippet ballen over Ederson og økte til 3-1 til Norwich.

– Norwich spiller bra fotball. Det imponerer meg å se hvordan de tør å spille mot et så bra lag som Manchester City, sier Simen Stamsø Møller i Premier League studio.

City-utlikning

Tre minutter før slutt ble det helt stille på Carrow Road da Rodri banket inn den sårt trengte reduseringen for City.

Men Norwich-fansen slapp med skrekken og det endte med tre poeng.