Denne mannen har gjort Liverpool «uslåelig»

Med Fabinho fra start, taper ikke Liverpool. Se Simen Stamsø-Møller vise hvorfor brasilianeren er så viktig.

Se Liverpool-Newcastle på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag fra 13.00 (kampstart 13.30) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Liverpools utrolige rekke fra slutten av forrige sesong har bare fortsatt.

Forut for lørdagens oppgjør mot Newcastle står de røde med 13 strake triumfer i Premier League - inkludert den imponerende formen med ni strake triumfer inn mot mot sesongslutt 18/19.

En av nøkkelfaktorene heter Fabinho, som faktisk ikke har tapt en eneste av de 24 kampene han har startet for Liverpool i Premier League.

– Han er ikke den som stjeler overskriftene, men Fabinho er blitt en veldig viktig mann for Liverpool. I rollen som defensiv midtbanespiller på ett av verdens beste lag må du ha egenskaper på forskjellige områder. Man må ha den taktiske forståelsen for rollen, vite hvor man skal være og ta stor plass. Her scorer Fabinho høyt, sier Simen Stamsø-Møller.

TV 2s fotballkommentator- og ekspert viser i denne ukens analyse - som du kan se i videovinduet øverst - hvorfor brasilianeren i det siste virkelig har vist at han er en nøkkelspiller for Jürgen Klopp i sin rolle som skjerm foran forsvarsspillerne.

– Han er ikke redd for å gå hardt til i nærkampene. Siden han startet sin første Premier League-kamp er han den spilleren på Liverpool med klart flest taklinger. Han holder intensiteten gående distansen ut, og har lagt ned flest meter på laget i alle kampene han har startet denne sesongen. Han er også svært delaktig når Liverpool angriper. Han ønsker nesten alltid å involvere seg, har gode ferdigheter med ballen og bra blikk for spillet, analyserer Stamsø-Møller.

Se hele analysen i videovinduet øverst!

Tre tap i cuper - innbytter i forrige sesongs eneste ligatap

Noen vil kanskje påpeke at Liverpool har tapt kamper med Fabinho på banen, men den «uslåelige» rekken gjelder altså for kamper startet i Premier League. I Liverpools eneste tap i Premier League forrige sesong, 1-2-oppgjøret på Etihad i januar, kom Fabinho inn som innbytter etter en snau time. Da ledet City allerede 1-0.

Av kamper i alle turneringer med Fabinho fra start har oppgjørene mot Barcelona (0-3 borte i Champions League-semifinalens første kamp i mai), FA-cuptapet mot Wolves i januar (med Fabinho som midtstopper for et B-preget mannskap) og ligacuptapet mot Chelsea i september (1-2 på Anfield) endt med nederlag. Brasilianeren var for øvrig ubenyttet reserve i borteoppgjørene mot PSG og Røde Stjerne i Champions League-gruppespillet, og kom inn som innbytter i 0-1-tapet i Napoli.

Kan tangere Arsenal-rekke og kun ha City foran i PL-historien

Lørdag er det Newcastle som står på motsatt banehalvdel på Anfield når Fabinho og lagkameratene håper på å forlenge sine solide rekker. Dersom de røde vinner igjen, vil de tangere Arsenals beste seiersrekke på 14 fra 2002. I så fall vil kun Manchester Citys to beste perioder under Pep Guardiola - 15 strake seire frem til august 2019 og 18 til august 2017 - være bedre i Premier Leagues historie.

Liverpool kan også bli det første laget som leverer en rekke med 14 seire på rad der de også har scoret minimum to mål i alle kampene. Deres rekke med 13 strake er for øvrig allerede bedre enn erkerivalen Manchester Uniteds tilsvarende rekord, på tolv kamper fra mars til august 2000.

Fabinho er heller ikke den eneste i Liverpool-leiren som av personlige rekordgrunner også ønsker å unngå nederlag for et Newcastle-lag som imponerte stor ved å slå Tottenham 1-0 borte i sin forrige kamp på fremmed gress i Premier League. Sadio Mané har nemlig 50 kamper på Anfield uten å tape. Det er mer enn noen andre i Premier Leagues historie uten tap på én og samme bane. (49 kamper for Liverpool og en for Southampton, og resultatrekken 40-10-0 er senegaleserens sterke fasit.)

Over 47 år siden forrige Newcastle-triumf borte mot en serieleder

Sist Newcastle vant borte mot en serieleder var i april 1972. Siden de da slo Brian Cloughs Derby 1-0, har de null seire, fem uavgjorte og 22 tap fra oppgjør mot en motstander som da runden ble innledet ledet Englands øverste divisjon.

Men Steve Bruce har 5-8-4 på sine 17 siste kamper mot Liverpool. Sist de møttes var da han var Hull-manager i april 2015. Det endte med 1-0-seier for tigrene, og var deres siste seier den sesongen. Tre tap og en uavgjort senere var nedrykket et faktum, og da Bruce ledet dem opp igjen ett år etter, forlot han dem før den nye Premier League-sesongen var i gang.

Se Liverpool-Newcastle på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag fra 13.00 (kampstart 13.30) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!