FORRIGE HJEMMEKAMP: Manchester United tapte for Crystal Palace sist, men Daniel James scoret sitt andre på like mange Old Trafford-opptredener.
FORRIGE HJEMMEKAMP: Manchester United tapte for Crystal Palace sist, men Daniel James scoret sitt andre på like mange Old Trafford-opptredener. Foto: Andrew Yates/Reuters

Kan kopiere Solskjærs drømmestart: – Avgjørende

Daniel James har briljert etter overgangen til Manchester United. Lørdag kan han gjøre noe kun sjefen hans har gjort før ham i klubbens Premier League-historie.

Se Manchester United-Leicester på TV 2 Sumo, TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium!

Daniel James har tatt Premier League med storm etter overgangen fra Swansea til Manchester United.

21-åringen har scoret tre av de røde djevlenes sju mål denne sesongen, noe som inkluderer ett i hver av hans to hjemmekamper til nå.

Skulle den walisiske landslagsspilleren score igjen mot Leicester lørdag, vil han bli kun den andre i Manchester Uniteds Premier League-historie som finner veien til nettmaskene i sine tre første kamper på Old Trafford.

Førstemann - og eneste til nå - som gjorde det samme? Hans nåværende sjef, Ole Gunnar Solskjær.

– Daniel James har imponert med energi, fart og innstilling. Det er avgjørende for Ole Gunnar Solskjær at han lykkes, både fordi han er ny offensiv spiller, og fordi United må ha toppspillere i alle posisjoner. Han er i flyten nå, så han kan godt finne på å score igjen mot Leicester, sier Brede Hangeland.

Minnes Solskjær-starten: – Et eventyr

TV 2s Premier League-ekspert husker selv tilbake til tiden da han som 15-årig fotballfrelst Stavanger-gutt så Ole Gunnar Solskjær gjøre sitt inntog på Drømmenes teater. I tur og orden fant kristiansunderen veien til nettmaskene i hjemmeoppgjør mot Blackburn, Nottingham og Tottenham, i en sesong som til slutt endte med toppscorerstatus for klubben og ligamesterskap på første forsøk.

– Jeg husker starten til Solskjær som et eventyr. Det er en drøm for unge spillere å komme i gang som dette, sier Hangeland.

Solskjærs drømmeåpning på spillerkarrieren på Old Trafford var bare starten på noe helt spesielt, og da han la skoene på hyllen elleve år senere, kunne nordmannen se tilbake på blant annet seks ligatitler, en Champions League-triumf, to FA-cuppokaler og 126 scoringer (se alle på TV 2 Sumo nederst) for gigantklubben.

Daniel James har med andre ord en relativt lang vei igjen å gå før han kan måle seg med sjefen. Hangeland minner om at man må forholde seg edruelig enn så lenge.

– Starten har vært god, men det krever en god sesong før man kan konkludere med at han har etablert seg på nivået, sier TV 2-eksperten.

PS! Solskjærs første kamp på Old Trafford uten scoring var hans fjerde, en 1-0-seier over Liverpool i oktober 1996. David Beckham ble matchvinner etter nordmannens forarbeid.

Se Manchester United-Leicester lørdag fra 15.30 (kampstart 16.00) på TV 2 Sumo, TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium!