Solskjær ansatt som permanent Manchester United-manager

Ole Gunnar Solskjær fikk drømmejobben.

Ole Gunnar Solskjærs (46) drøm har gått i oppfyllelse. Nordmannen er ansatt som permanent Manchester United-manager.

Det bekreftet klubben i dag.

– Fra første dag jeg kom til klubben har jeg følt meg hjemme, sier Solskjær.

Han har skrevet under på en treårsavtale med Manchester United.

– Det var en ære å være Manchester United-spiller og starte min trenerkarriere her. De siste månedene har vært fantastiske. Jeg ønsker å takke trenerapparatet, spillerne og støtteapparatet for jobben de har gjort så langt. Dette er jobben jeg alltid har drømt om, og jeg er veldig glad for at jeg får sjansen til å lede klubben videre. Forhåpentligvis kan jeg gi klubben den suksessen den fantastiske fansen vår fortjener, sier han.

Ed Woodward understreker betydningen Solskjær har hatt for de yngre spillerne i klubben.

– Mer enn prestasjoner og resultater har Ole tatt med seg en enorm erfaring både som spiller og trener sammen med et ønske om å gi yngre spillere sjansen. Han har en dyp forståelse av klubben. Dette betyr at han er den rette mannen til å lede Manchester United fremover, sier Ed Woodward.

Sky Sports har tidligere meldt at Manchester United vil betale 7,2 millioner pund, eller ca. 82 millioner norske kroner, til Molde dersom nordmannen skulle bli klubbens permanente manager. Daily Mirror skriver torsdag at det dreier seg om 8 millioner pund, drøyt 90 millioner kroner.

Ifølge Manchester Evening News fikk spillerne vite om ansettelsen på onsdag.

– Det er først om fremst ufattelig stort både for han og for oss. Det er fortjent, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Jeg tror den runden Manchester United har vært i gjennom har gjort dette valget enklere for dem. De har prøvd alt uten hell. De er avhengig av å treffe nå. Den prestasjonen han har gjort gjør det vanskelig å peke ut en annen. Solskjær var nok sett på som en risiko da han ble ansatt, men han har gjort alle andre til en risiko nå, sier Alsaker.

– Dette er en merkedag for norsk fotball. Det er norsk idrettshistorie at vi har en nordmann i sjefsstolen på Old Trafford. Det er en ufattelig prestasjon Ole Gunnar Solskjær har gjort, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

– Trenger støtte på overgangsmarkedet

Solskjærs tidligere lagkamerat Gary Neville stiller seg i køen av gratulanter.

– Jeg er henrykt på vegne av Ole. Jeg trodde ikke dette ville skje da han ble ansatt. Men resultatene og stemningen i klubben har vært utrolig siden han kom, og jeg synes han fortjener det. Nå trenger han støtte på overgangsmarkedet, skriver Neville på Twitter.

– Gratulerer, sjef, skriver Chris Smalling.

Solskjær har gjort sine saker svært bra etter at han tok over etter José Mourinho like før jul. Han førte Manchester United sensasjonelt vis videre fra åttedelsfinalen i Champions League mot PSG. I Premier League har Manchester United fått et voldsomt oppsving under nordmannen. Han topper den såkalte Solskjær-tabellen foran Liverpool etter 13 kamper som sjef. Ti seire, to uavgjorte kamper og kun ett tap i seriesammenheng er det blitt siden han tok over 19. desember.

Solskjær har fått smilene tilbake i Manchester United-garderoben. Paul Pogba fikk en ny vår etter at nordmannen overtok. Også Marcus Rashford og Romelu Lukaku har blomstret under nordmannens vinger. Flere av spillerne har skrevet under på nye kontrakter etter at Solskjær tok over klubben. Anthony Martial, Ashley Young og Phil Jones er noen av spillerne som har forlenget med de røde djevlene.

Solskjær har denne sesongen hatt med seg Mike Phelan som førstelagstrener sammen med Michael Carrick og Kieran McKenna.

Cardiff-fiasko

Dette er Solskjærs andre forsøk som permanent Premier League-manager. Hans første tilværelse som manager i Premier League ble en fiasko.

Solskjær ble ansatt i nyopprykkede Cardiff 2. januar 2014, hvor håpet var at han skulle sørge for at klubben beholdt plassen i Premier League. Slik gikk det ikke.

De drøyt åtte månedene i klubben gikk ikke som forventet, og klubben rykket ned til Championship.

Solskjær ble med videre, men syv serierunder ut i 2014/2015-sesongen, måtte han forlate klubben etter en rekke dårlige resultater.

Solskjær gjør nå et eventyraktig definitivt comeback i Manchester United. Vel 22 år etter at han ble kjøpt av Alex Ferguson, overtar han som manager.

Solskjær ble raskt en yndling på Old Trafford og scoret 18 ligamål i sin første sesong i Manchester. Han fikk tilnavnet «The Baby-faced Assassin» på grunn av sitt gutteaktige utseende.

Nordmannen hadde svært ofte en rolle som superreserve, men valgte å bli i klubben. Solskjær hadde flere tilbud om å bytte arbeidsgiver. Han ble lojal mot United helt til en skade i kneet stoppet ham i slutten av august 2007.

Høydepunktene i Solskjærs elleve sesonger lange karriere som United-spiller er svært mange. Han ble matchvinner i Champions League-finalen i 1999 da United slo Bayern München i en svært dramatisk kamp.

I 1999 scoret Solskjær fire mål som innbytter i en kamp mot Nottingham Forest.

Solskjærs endte med 126 mål på 366 kamper for United. Han mistet nesten to hele sesonger på grunn av skader.