Soccer Football - Premier League - Leicester City v AFC Bournemouth - King Power Stadium, Leicester, Britain - August 31, 2019  Leicester City manager Brendan Rodgers celebrates after the match  Action Images via Reuters/Andrew Boyers  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Soccer Football - Premier League - Southampton v Manchester United - St Mary's Stadium, Southampton, Britain - August 31, 2019  Manchester United's Aaron Wan-Bissaka prepares to take a throw in as manager Ole Gunnar Solskjaer looks on  Action Images via Reuters/John Sibley  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or

«Rodgers-tabellen» er et dystert syn for Solskjærs United

Kun Englands to beste lag er bedre enn Leicester siden Brendan Rodgers overtok. I samme periode viser Ole Gunnar Solskjærs Manchester United nedrykksform.

Se Manchester United-Leicester på TV 2 Sumo, TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium!

Det begynner å bli en stund siden den såkalte «Solskjær-tabellen» var ensbetydende med gull og grønne skoger.

Ole Gunnar Solskjærs eventyrlige start som Manchester United-manager førte lenge til at de røde djevlene var best i England under hans tid i klubben, men nå er det andre relativt nyansatte managere som regjerer.

Forut for Old Trafford-oppgjøret mot Leicester lørdag, er det nemlig verdt å merke seg at motstandermanager Brendan Rodgers har fått en kjempestart på sin karriere hos bortelaget.

Siden nord-irens første kamp som sjef for revene 3. mars i år, har kun overlegne Liverpool og Manchester City tatt flere poeng enn Rodgers' lag. Dermed innehar Leicester en råsterk tredjeplass på «Rodgers-tabellen», som neppe blir en like stor farsott i norske medier.

I samme periode har Solskjær ledet Manchester United til 13 poeng på 13 kamper, hvilket kun Premier League-jumbo Watford og nedrykkstippede Brighton har prestert dårligere enn av de lagene som har vært i divisjonen både i vår og nå etter sommeren.

Artikkelen fortsetter under tabellen!

– Det er ingen tvil om at den generelle ordlyden rundt Solskjær har forandret seg. Han ble nærmest sett på som frelseren selv i starten. Nå er det stadig flere som tviler på evnene hans som manager, sier Simen Stamsø-Møller.

Stamsø Møller: – Han har hastverk med å overbevise om at han er rett mann

TV 2s fotballkommentator- og ekspert, som lørdag sitter i studio sammen med eks-Manchester United-spiller Gary Neville under blant annet Manchester United-Leicester, mener Old Trafford-sjefen begynner å få liten tid til å overbevise kritikerne.

– I forsesongen var det klare tegn til utvikling i spillet deres, men i de siste kampene har de hatt de samme problemene som forrige sesong. Nå har Solskjær hastverk med å overbevise om at han er rett mann for jobben. Det som er levert i det siste er langt fra godt nok, sier han.

Lørdagens motstander Leicester har imidlertid imponert betydelig mer, selv om Stamsø-Møller påpeker at også motstanden de har møtt må tas med i betraktningen når slike perioder evalueres.

– Rodgers har klart å gjøre Leicester til det laget de skal være, men det må sies at de ikke har hatt et veldig tøft program i nevnte periode. Det er mye kvalitet i det laget, men de har tidligere vært veldig ujevne. De har god keeper, brukbart forsvar, en bra midtbane med forskjellige spillertyper og en farlig spiss. I James Maddison og Youri Tielemans har Jamie Vardy fått gode lekekamerater.

– Hvordan forklarer man at et topplag som Manchester United har ett poeng i snitt i den samme perioden som Leicester har nesten to?

– Manchester United skal være et topplag, men per nå er de langt unna de to beste. De er mye nærmere Leicester og Wolverhampton enn de er Manchester City og Liverpool. Med dette mener jeg kvalitet spiller for spiller, sier Stamsø Møller, og stiller deretter et spørsmål som han selv besvarer.

– Hvor mange av Manchester Uniteds spillere hadde vært selvskrevne i Leicesters startellever? Kanskje fire stykker, i David de Gea, Harry Maguire, Paul Pogba og Marcus Rashford.

PS! Perioden for «Rodgers-tabellen» sammenfaller nesten også med perioden etter Solskjærs permanente ansettelse i Manchester United. Nordmannen fikk jobben på fast basis 28. mars, altså en kamp inn i perioden.

Se Manchester United-Leicester på TV 2 Sumo, TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium!