Anders Mol og Christian Sørum ble nummer tre i verdensseriefinalen. Foto: Christian Charisius /dpa
Anders Mol og Christian Sørum ble nummer tre i verdensseriefinalen. Foto: Christian Charisius /dpa

Mol/Sørum tok tredjeplassen i verdensseriefinalen

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum ble nummer tre i verdensseriefinalen etter å ha slått amerikanske Jake Gibb/Taylor Grabb i strake sett søndag.

Det unge norske paret hadde åpenbart lagt semifinaletapet for de russiske verdensmesterne Oleg Stojanovskij og Vjatsjeslav Krasilnikov bak seg i Roma. Duoens vanligvis så solide spill i blokk og angrep fungerte igjen mot den amerikanske duoen.

– Vi hadde forventet litt mer, men vi er likevel fornøyd med innsatsen. Jeg vil takke fansen, også våre norske fans som er her. Dere har vært helt fantastiske, sa Christian Sørum etter seieren.

– Vi setter virkelig pris på all støtten fra fansen over hele verden, la Anders Mol til.

43-åringen Jake Gibb er den store veteranen i verdensseriesirkuset i sandvolleyball, og hans samarbeid med den 16 år yngre Taylor Grabb fungerte bare delvis mot nordmennene.

Bronsefinalen var jevn innledningsvis, og spillerne fulgte hverandre fram til 7-7 i første sett. Da fikk Mol og Sørum tre strake poeng, og det ga dem et initiativ de aldri ga fra seg.

Det første settet ble vunnet med 21-16.

Mol og Sørum kom litt dårligere i gang i det andre settet og kom tidlig under, men et par solide blokker fra Mol sendte nordmennene i føringen. Deretter rykket duoen fra med tre poeng og så seg aldri tilbake.

Settet ble vunnet 21-15.

Mol og Sørum måtte også ta til takke med bronsen i årets VM.

(©NTB)