BENKES: Erling Braut Haaland må håpe på et innhopp fra benken mot Sverige.
BENKES: Erling Braut Haaland må håpe på et innhopp fra benken mot Sverige. Foto: Stian Lysberg Solum

Bekreftet: Braut Haaland vraket

Erling Braut Haaland får ikke fornyet tillit på topp mot Sverige.

Lars Lagerbäck gjør to endringer på laget som slo Malta torsdag.

Tore Reginussen er friskmeldt og går inn på laget ved siden av Håvard Nordtveit på stopperplass. Ut går Even Hovland.

Samtidig blir Erling Braut Haaland vraket fra spissplassen. Inn kommer Markus Henriksen. 27-åringen ble forsøkt solgt av Hull i sommer og har ikke vært på banen for Championship-klubben så langt denne sesongen.

Midtbanespilleren har ikke spilt en tellende kamp siden bortekampen mot Færøyene for tre måneder siden. Sist Henriksen var i en kampsituasjon var da han kom inn som innbytter i treningskampen mot Amiens 24. juli.

Disse stiller Norge med: Jarstein, Elabdellaoui, Nordtveit, Reginiussen, Aleesami, Berge, Selnæs, Johansen, Henriksen, Ødegaard, King.

Ifølge den offisielle lagoppstillingen er det en 4-5-1-formasjon Lars Lagerbäck går for, med Martin Ødegaard og Ole Selnæs på hver sin kant.

Det bekrefter svensken overfor TV 2.

– Det blir en slags 4-5-1. Vi gjør dette for å gi Martin Ødegaard en så fri rolle som mulig i det offensive spillet, sier Lagerbäck.

Tore Reginiussen spiller sin første landskamp siden juni i fjor,

– Han er med siden han er erfaren og rutinert. Men han er også vår beste duellspiller, sier Norges landslagssjef.

TV 2s eksperter er en smule forundret over formasjonsendringen.

– Dette norske laget har kvalitet til å straffe svenskene. Men å stille med fire sentrale midtbanespillere fra start er vitterlig litt merkelig, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Jeg synes ikke det er et kjempesexy laguttak. I mine øyne er det et litt defensivt, litt feigt, litt kjedelig laguttak. Så får vi se da!

– Dette er en verdenspremiere fra Lars Lagerbäck som har vært en svoren 4–4-2-mann. Men jeg liker det egentlig, sier kollega Brede Hangeland.

– Dette er en enorm anledning for det norske laget. Det er to lag som spiller likt og som er omtrent like gode. Hovedforskjellen er at Sverige har en kultur for å vinne denne type kamper. I kveld er kvelden for å bryte en barriere.

Svenskenes lag

Også svenskene gjør et bytte på spissplass.

Som svenske medier meldte allerede lørdag kveld vraker den svenske landslagssjefen Janne Andersson spissen Marcus Berg fra laget som slo Færøyene. Inn kommer Emil Forsberg.

Dermed blir det formspillerne Robin Quaison og Alexander Isak på topp.

Dette er laget Norge må slå:

Sverige (4-4-2): Robin Olsen - Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Victor Nilsson-Lindelöf, Pierre Bengtsson - Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg - Alexander Isak, Robin Quaison.