Guro Reiten med stolpetreff da Chelsea vant serieåpningen

Guro Reiten og Maren Mjelde spilte hele kampen for Chelsea da Tottenham ble slått 1-0 på Stamford Bridge i serieåpningen i Womens Super League i England søndag.

Chelseas Guro Reiten i duell med Tottenhamss Chloe Peplow på Stamford Bridge. Chelsea vant kampen. Foto: Paul Childs

Guro Reiten headet ballen i stolpen halvtimen før slutt på Stamford Bridge, men det var også det nærmeste 25-åringen var nettkjenning i seriepremieren mot Tottenham i seriespremieren.

Mål traff derimot lagvenninne Bethany England, og det etter bare fire minutters spill. Målet var nok til å sikre Chelsea tre poeng mot det nyopprykkede laget. Fra litt over 20 meter klinte 25-åringen til og så ballen gå inn i det lengste hjørnet.

Reiten startet kampen for det blå London-laget sammen med blant andre Maren Mjelde, mens Maria Thorisdottir var henvist til benken gjennom hele kampen.

Nær Reiten-scoring

Fem minutter ut i annen omgang var Tottenham nær ved å utligne, men Ann-Kathrin Berger, Chelseas tyske keeper hindret scoring. Enda nærmere var Chelsea-spillerne Drew Spence og Guro Reiten halvtimen før slutt. Først fikk gjestenes keeper Becky Spence en hånd på ballen da Spence forsøkte lykken. Ballen gikk via keeperen og i tverrliggeren, returen headet Reiten i metallet.

Chelsea-forsvaret ble ikke satt på de helt store prøvene, men hang godt med gjennom kampen. Hjemmelaget hadde de fleste og de største sjansene og kontrollerte inn seieren.

Bethany England ble matchvinner i serieåpningen. Foto: Paul Childs

24.000 tilskuere

Chelseas kvinnelag spiller vanligvis på Kingsmeadow med 4500 tilskuerplasser, men i serieåpningen søndag var det 24.564 tilskuere på plass på Stamford Bridge.

I en helg uten toppkamper for menn ville Chelsea fylle Stamford Bridge når Tottenham kom på besøk. Alle billettene var gratis.

Reiten fortalte for kort tid siden at hun gledet seg enormt fram til sesongåpningen.

– Man kan ikke spørre om så mye mer, føler jeg. Herregud, det blir helt konge. Det er bare rått, sa Chelsea-spilleren til NTB nylig.

Og «helt konge» ble det også for Reiten, Mjelde, Thorisdottir og de øvrige Chelsea-spillerne. Sesongens første trepoenger ble sikret i byderbyet.

Kom skjevt ut

Forrige sesong kom Chelsea skjevt ut fra hoppet da blant andre Mjelde og Thorisdottir var lenge ute med skader. Tittelforsvareren klarte ikke å hente inn det tapte, ble bare nummer tre og kvalifiserte seg ikke til mesterligaen.

Superligaen ble sparket i gang lørdag med Manchester-derby mellom City og United (med Aurora Mikalsen i stallen) i førstnevntes storstue. Da vant de lyseblå 1-0 etter scoring av Caroline Weir.

Søndagen byr på nok et derby mellom seriemester Arsenal og West Ham (med Cecilie Redisch Kvamme). Ellers spiller Reading, med Amalie Eikeland og Kristine Leine, borte mot Liverpool, mens Birmingham møter Everton.