– Det så ut som han hadde lim under skoa

Tarik Elyounoussi har gode minner om møtet med Sveriges kaptein.

Se Sverige-Norge søndag fra 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo!

Til daglig er Tarik Elyounoussi en publikumsyndling på Friends Arena i Stockholm. På søndag bytter han ut hjemmegarderoben med bortegarderoben når Sverige og Norge barker sammen foran rundt 45 000 tilskuere.

– Jeg gleder meg voldsomt til den kampen. Jeg kjenner banen ut og inn. Stadion er litt lukket, så det blir ganske høylytt. Svenskene er kjent for å skape god stemning, sier 31-åringen.

Se intervju med Tarik i vinduet øverst!

Mentalt overtak
Han startet sesongen med et smell for AIK, toppet toppscorerlista og sto med åtte mål på de første ti kampene.

I denne perioden scoret han også to ganger da AIK slo Helsingborg 3-1 borte. I midtforsvaret til Helsingborg spilte Sveriges kaptein Andreas Granqvist – som ifølge Elyounoussi hadde en ganske svart dag på jobben.

– Han har ikke vært helt på høyden. Han sleit voldsomt mot meg da vi spilte mot dem borte, han hadde ikke sjanse. Det så ut som han hadde lim under skoa. Jeg satser på å ta ham med på noen løpeturer (på søndag), og så blir han ferdig, sier AIK-spissen til TV 2.

Granqvist startet i midtforsvaret sammen med Victor Lindeløf da Sverige slo Færøyene 4-0 på torsdag. Der ble han ikke satt på de største prøvene. Elyounoussi tror kapteinen kan få kjørt seg mer på Friends Arena.

– Føler du at du har et mentalt overtak på ham?

– Jeg føler det. I hvert fall når jeg vimser rundt ham, da blir han veldig fort svimmel. Hvis jeg spiller på søndag, vet jeg hva jeg skal gjøre. Men selv om han har slitt litt, er han fortsatt en ringrev som har vært med i mange år. Det kan være at han svitsjer på.

– Men han husker deg?

– Det vil jeg tro. Jeg scoret to mot dem, så det bør han huske, svarer Elyounoussi.

Flyttet ned på midtbanen
Scoringene har tørket litt opp de siste månedene, som nok har en sammenheng med at nordmannen er blitt flyttet ned fra spiss til indreløper. For øyeblikket har han ti mål på 19 kamper.

– Jeg er nede på midtbanen nå, og hjelper til mye mer defensivt. Jeg kommer ikke til å så mange store sjanser lenger.

– Hva er det Rikart Norling (AIK-trener) driver med?

– He-he, han har lært fra tida i Brann. Han er mer defensiv nå. Men hva skal jeg gjøre, jeg har sagt mitt med tanke på at jeg gjerne vil spille lenger framme i banen. Jeg er en av få som kan spille i den posisjonen på midtbanen, og så tenker han at det er til lagets beste. For min del er det ikke det beste.

– Du var kanskje på vei mot 20 scoringer?

– Jeg var faktisk det. Jeg var veldig i siget. Nå er det lenger vei til mål, men jeg har aldri vært en storscorer uansett. Uansett er jeg fornøyd med målene jeg har fått hittil, og så ønsker jeg selvsagt å pynte på statistikken. De som kjenner meg, vet at jeg er en lagspiller, sier Elyounoussi.

Festbrems
Blant AIK-fansen nyter han en voldsom popularitet. «Jævlar vad tufft det blir mot Norge på söndag. Om man bänkar TARIK ELYOUNOUSSI är man jäääääääävligt bra», skriver en supporter på Twitter, etter at Tarik ”bare” kom inn som innbytter mot Malta.

– Han har rett, han, smiler Tarik.

– De har fått et annet bilde av nordmenn i Sverige nå etter at jeg kom. Jeg har i hvert fall gjort mitt for å bedre bildet av norsk fotball. Så får vi se om det kan bli enda bedre på søndag ved å ødelegge festen for dem, sier han.

Se Sverige-Norge søndag fra 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo!