Carl Fredrik Hagen kjemper for å holde seg blant de beste i Vueltaen.
Carl Fredrik Hagen kjemper for å holde seg blant de beste i Vueltaen. Foto: Anne-christine Poujoulat

Carl Fredrik Hagen fikk trøbbel i fjellet

Nordmannen fikk trøbbel, men klarte å begrense tidstapet i Vuelta a España.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 13. etappen i Vueltaen ble avsluttet opp massive Los Machucos – et stupbratt fjell med stigninger på opp til 28 prosent.

Sjettemann i sammendraget før etappen, Carl Fredrik Hagen (27), fikk proffkarrierens største utfordring med å forsvare plasseringen sin opp det beinharde fjellet.

Lotto Soudal-rytteren holdt seg lenge sammen med gruppen med sammenlagtfavoritter, men måtte etter hvert gi slipp på de aller beste og var i det som ble et redusert hovedfelt.

Det gjaldt å begrense skaden i sammendraget for Hagen. Det gikk ikke så veldig bra.

Han kom i mål som 19. mann – 2:28 bak vinneren. Hagen falt dermed ned til 8. plass i sammendraget. Nå fortsetter kampen for å holde seg blant topp ti. Seks sekunder bak ham lurer klatresterke Wilco Kelderman.

27-åringen kan være på vei mot tidenes beste prestasjon av en nordmann i en av de tre store treukersrittene (Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España). I så fall må han bli blant de ti beste.

– Det var som ventet hardt. Jeg gjorde mitt beste, får ikke gjort så mye mer. Nå tar jeg det dag for dag, så får vi se etter hvert. Jeg synes fortsatt jeg sykler bra. Det er skyhøyt nivå, sa Hagen til TV 2 etter målgang.

Slovensk superduell

Etappeseieren ble en duell mellom den slovenske duoen Primoz Roglic og supertalentet Tadej Pogacar (20). Pogacar kom først over mål, mens Roglic ble nummer to og beholdt sammenlagtledelsen sin.

Dette var 20 år gamle Pogacars andre etappeseier i årets Vuelta.

Vueltaen vises hver dag på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.