TENT: Martin Ødegaard er klar på at Norge skal reise til Stockholm med en mentalitet på at de skal knuse svenskene.
TENT: Martin Ødegaard er klar på at Norge skal reise til Stockholm med en mentalitet på at de skal knuse svenskene. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Ler av Ødegaard-utspill: – Det er helt feil

Svensk ekspert liker at Norges største stjerne fyrer opp før søndagens naboduell.

Det blir en avgjørende kamp på Friends Arena mellom Sverige og Norge på søndag. To poeng skiller lagene på andre- og tredjeplass i gruppe F, i favør Sverige.

Se EM-kvalifiseringskampen mellom Sverige og Norge søndag fra kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Martin Ødegaard er tent før møtet med Sverige og sa følgende etter 2-0-seieren over Malta:

– Det er bare til å glede seg. Vi håper å knuse dem der nede, sier en offensiv Ødegaard.

– Hvordan er forholdet ditt til Sverige?

– Det er for så vidt godt, det. Jeg har vært der mye om sommeren, så jeg har et greit forhold til dem. Men på banen skal vi knuse dem. Da er det bare til å dra dit og gjøre det – vise at de er lillebror, svarer Real Sociedad-spilleren.

Det får den svenske fotballeksperten Daniel Kristoffersson til å dra på smilebåndet.

– He he, jeg tenker jo at det er helt feil. Norge har jo litt kompleks med Sverige, etter fremgangen vi har vist og det vi presterte i VM. Det er kult at han fyrer opp stemningen før kampen. Det er et rivalmøte, som endte 3-3 sist, så det blir spennende å se utfallet nå. Det mange i Sverige som ønsker å vinne denne kampen, sier Kristoffersson, journalist i Expressen, til TV 2.

Olof Lundh, ekspert i TV 4, reagerer også på utspillet til Ødegaard.

– Det er jo ikke helt riktig, men det er bra at han har håpet før kampen. Jeg trodde Norge skulle være bedre i EM-kvalifiseringen enn det de har vist så langt. De har presset å seg før denne kampen. De må vinne for å holde liv i EM-håpet, sier Lundh.

– Han blir Norges nøkkel i kampen

En duell i kampen som blir spennende å følge med på er mellom Ødegaard (20) og Sveriges Alexander Isak (19). Unggutten er lagkamerater i La Real, på søndag er de rivaler.

– Ødegaard har gjort det bra i Real Sociedad og Isak er i form og scoret to mål i går (mot Færøyene). De er nok ivrige på å vise hvem som er den beste. Det er en spennende kamp i kampen, med tanke på at de er så like. Det er store forventninger til dem, fansen i Norge elsker Ødegaard og fansen i Sverige elsker Isak. De har gjort det nokså likt for klubblag, så det blir spennende å se, forteller Daniel Kristoffersson.

Men det er én annen spiller Expressen-eksperten frykter mer en den utlånte Real Madrid-spilleren.

– Utfordringen for Sverige blir nok Joshua King. Det var han som Andreas Granqvist fikk problemer med sist. Jeg tror han kommer til å bli Norges nøkkel i kampen. Det er vanskelig for forsvaret å holde ham unna. Så de må nok gå hardt i han, smelle til og ligge tett på han for å få han ut av kampen.

– Sverige har fordel av å være på hjemmebane og jeg tror Alexander Isaks form kommer til å bli avgjørende. Jeg tror Sverige vinner 2-1, sier han til TV 2.

Olof Lundh tror også formen til Isak vil være avgjørende.

– Han er glovarm om dagen. Scoret to i sin første kamp fra start på landslaget og har vært strålende de gangene han har kommet inn som innbytter, blant annet mot Norge sist. Det er solgt 40.000 billetter og med hjemmefordel, Alexander Isak, Robin Quaison, Kristoffer Olsson i form så tror jeg Sverige tar det på søndag, sier TV 4-Eksperten.

Drillos oppfordring til Lagerbäck

Egil «Drillo» Olsen mener Lars Lagerbäck må ta tak i én ting om Norge skal få med seg tre poeng fra Stockholm.

– Han må få skikk på både strukturen og intensiteten i det defensive arbeidet, for det må vi ha hvis vi skal slå Sverige, mener Drillo.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror Norge har en fordel inn mot søndagens kamp.

– Det vil være et svensk lag som vil angripe foran egne fans, det kan egentlig passe Norge godt. For Norge har en del offensive spillere som vil skape store problemer for det svenske forsvaret, jeg tror vi kommer til score og skape godt med sjanser. Så er spørsmålet, hvor solide klarer vi å være defensivt, der har Norge vist svakheter hjemme mot Romania og Sverige. Det blir ikke noe enkelt borte mot Sverige, forteller Jesper Mathisen.

– Det skal smelle

Det er ikke bare Ødegaard som er tent før naboduellen på søndag. Håvard Nordtveit og Stefan Johansen, som begge spilte sin landskamp nummer 50 mot Malta, gleder seg til atmosfæren med 40.000 på tribunen på Friends Arena.

– Det blir helt magisk. Det er en kamp mot Sverige og et godt svensk lag. Det kommer til å bli noen tøffe dueller. Vi skal være nok så tente før den kampen der og det skal smelle, er beskjeden fra Nordtveit.

– Jeg tror vi lyver om vi ikke sier at det er den kampen vi har hatt i bakhodet siden vi møttes på søndag. Vi visste at det var en jobb som måtte gjøres her (mot Malta) for å være med i kampen om andreplassen. Det blir bra kok og jeg tror alle gleder seg til den kampen. Vi føler vi har bra muligheter for tre poeng så vi reiser dit med mye selvtillit, sier Johansen.

Sverige mot Norge ser du på TV 2 og TV 2 Sumo fra kl. 20.00 på søndag.