Offensiv Ødegaard: – Skal knuse svenskene

Martin Ødegaard er fryktløs før søndagens nøkkelkamp mot Sverige.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Søndag fra kl. 20.00: Se Sverige-Norge på TV 2 eller Sumo!

Til tross for at han ikke noterte seg for målpoeng, ble drammenseren trukket frem som banens beste etter 2-0-seieren over Malta.

Jesper Mathisen skrev i TV 2s spillerbørs at Ødegaard «til tider var i en helt egen klasse.»

– Vi gjorde jobben. Det var det, det var ikke en fantastisk fotballkamp. Nå har vi alt å spille for i Sverige, sier Ødegaard til TV 2.

– Skal knuse dem på banen

Også svenskene gjorde jobben torsdag kveld. «Söta bror» vant 4-0 på Færøyene, og innehar andreplassen i gruppen, to poeng foran Norge.

Ødegaard er klar på at det blir en av hans største kamper med flagget på brystet.

– Det er bare til å glede seg. Vi håper å knuse dem der nede, sier en offensiv Ødegaard.

– Hvordan er forholdet ditt til Sverige?

– Det er for så vidt godt, det. Jeg har vært der mye om sommeren, så jeg har et greit forhold til dem. Men på banen skal vi knuse dem. Da er det bare til å dra dit og gjøre det – vise at de er lillebror, svarer Real Sociedad-spilleren.

King: – Hater ikke på svenskene

Joshua King, som pådro seg et gult kort og scoret i første omgang, ble byttet ut før timen var spilt. Byttet kunne ha kommet enda tidligere, ifølge Bournemouth-profilen.

– De prøvde å ta meg ut i pausen, men jeg ville ha ett til. Men den viktigste kampen er på søndag mot Sverige. Jeg trenger alle kreftene jeg kan ha til vi møter dem, for det er et bedre lag, understreker King overfor TV 2.

– Hvordan er ditt forhold til Sverige, bor det et svenskehat i Joshua King?

– Jeg har ikke så mye hat i kroppen min, for å være helt ærlig. Så jeg hater ikke så mye på svenskene. Men de har vært storebror når det kommer til fotball i mange, mange år. De kom hit og stjal to poeng fra oss, så vi går dit for å ta tre, varsler spissen.

Søndag spiller Norge foran 40 000 tilskuere på Friends Arena i Stockholm. Den kampen har King hatt øremerket helt siden trekningen.

– Jeg har veldig lyst til å score på Friends. Jeg har masse familie og venner i Stockholm også, så jeg gleder meg veldig.

Håvard Nordtveit erkjenner at det blir en helt annen ramme rundt søndagens kamp enn det var foran et glissent Ullevaal mot Malta.

– Det blir helt magisk, det. Men det er først og fremst en kamp mot et godt, svensk lag. Det blir mange tøffe dueller, så vi skal være nokså tente før den kampen. Det skal smelle, varsler midtstopperen.

– Har sine fordeler å være underdog

I studio var TV 2s ekspertduo, Jesper Mathisen og Drillo, klare på at Norge spilte med Sverige-kampen i bakhodet mot Malta.

Lars Lagerbäck mener at landslaget kan dra nytte av å være underdog.

– Hvilke grep gjør du nå før Sverige-kampen?

– Vel. Joshua tok vi ut delvis på grunn av at han hadde gult kort. Det blir en helt annen kamp mot Sverige. Da møter vi et lag som spiller mer åpent. Nå skal vi nyte denne trepoengeren mot Malta, så skal vi forberede oss mot Sverige-kampen. Det blir spennende mot Sverige. Men vi må opp et hakk sammenlignet med denne kampen. Jeg tror det passer oss bedre at Sverige har hjemmebane, svarer landslagssjefen, og legger til:

– Sverige er ørliten favoritt. De har hjemmebane, og det har en viss betydning. De er svake favoritter og de må gjerne kjenne på presset. Men så skal vi spille på våre styrker. Det har sine fordeler å være underdog, sa Lagerbäck.

Søndag fra kl. 20.00: Se Sverige-Norge på TV 2 eller Sumo!