TV 2 Sportens eksperter og profiler: Roller og bindinger

TV 2 Sporten har en formidabel stab med kunnskapsrike eksperter. Her finner du oversikten over hvilke samarbeidspartnerer og andre roller de har i sitt daglige sivile liv.

Ønsket er å opplyse om relevante verv og bindinger, slik at vi viser full åpenhet og opprettholder tillit.

Listen vil bli ajourført kontinuerlig ettersom samarbeid og avtaler kommer til og faller fra.

Se ekspertenes oppdaterte roller og bindinger lengst ned i saken.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen forklarer bakgrunnen:

«TV 2 Sporten har et korps med eksperter og kommentatorer som vi er svært stolte av og som muliggjør vår ambisjon om å være ledende på formidlingen av sport i Norge. Fra Gro Hammerseng-Edin og Johan Kaggestad til Ole Einar Bjørndalen og Brede Hangeland. Det er unik erfaring, innsikt og kompetanse i dette miljøet. Vi opplever et søkelys rundt de ulike rollene og bindingene profilene har, og da spesielt ekspertene våre. Det er sunt og skjerpende - samtidig som det er en krevende øvelse nettopp fordi mange av de beste og mest populære formidlerne har mange ulike relasjoner og bindinger opparbeidet gjennom et langt liv i idretten. Vårt svar er derfor total åpenhet og ærlighet. De opplysningene som ligger til grunn for våre redaksjonelle vurderinger skal være fritt tilgjengelig for publikum og til enhver tid synlig fra veien. Alltid og uten unntak. Det er publikums tillit vi lever av, og det er denne tilliten vi bygger gjennom å levere maksimalt også på innsyn.

Vi ruller derfor i dag ut en oversikt på tv2.no over våre eksperters roller, bindinger og relevante relasjoner. Dette er et levende dokument vi oppdaterer fortløpende og som blir lenket til i alle saker der ekspertene våre er involvert. Vi vil i tillegg oftere nevne disse forholdene på luften under direktesendt sport, også her med henvisning til den uttømmende oversikten på nett. For de profilene som regelmessig og i større omfang benyttes av TV 2 Sporten som kilder til informasjon eller intervjues om sine meninger, publiserer vi altså en løpende oppdatert oversikt slik at publikum kan orientere seg om den enkeltes posisjon. Vi skjerper i tillegg den interne bevisstheten rundt temaet. Blant ekspertene og i redaksjonsledelsen. Og vi tydeliggjør hvem som er TV 2s eksperter på området og hvem som er våre gjester invitert på bakgrunn av kunnskap og erfaring. Færre vil fremover være TV 2 Sportens ekspert på ulike grener, flere vil være supret og kreditert med sine meritter. Det er også en nyttig opprydning og klargjøring.

Det er naturlig nok stor interesse rundt Petter Northug og hans rolle i langrennssendingene våre etter at Northug AS gikk inn som sponsor rundt skilandslaget. I årene som kommer vil Petter være blant de mest interessante og innsiktsfulle stemmene rundt langrenn. Han besitter åpenbare kvaliteter vi ønsker at våre seere skal få ta del i. Svaret er ikke å stenge Petter ute av sendingene, men å tydeliggjøre hans roller på tv og nett. Seerne skal være helt trygge på at det ikke ligger noen skjulte bindinger eller hemmelige dobbeltroller. Det skal være ryddig, ærlig og åpent. Slik bygger vi, og Petter Northug, tillit blant publikum.

Petter Northug opptrer alltid i en kontekst der det har skjedd en redaksjonell vurdering. Når han deltar hos oss er det lagt en plan. Han er ikke på selvstyr i Brilleland. Han uttaler seg i interaksjon med profesjonelle journalister som er forpliktet av Vær Varsom-plakaten (VVP) og TV 2s interne etikkregler. I de fleste sammenhenger er det også andre eksperter og gjester tilstede.

Når det gjelder Bent Svele og hans rolle som håndballekspert når hans datter Mia spiller for Storhamar er dette en situasjon vi har hatt i to år nå. Vi har fortløpende evaluert situasjonen og gjort våre vurderinger. Vårt inntrykk er at Bent Svele løser denne utfordringen på en uhyre profesjonell måte. Det er ingen hemmelighet at Mia er hans datter og dette har vært gjort klart for seerne ved en rekke anledninger. I løpet av to sesonger har vi ikke fått klager fra verken publikum eller håndballmiljøet. Det forteller at det som er åpenhet rundt svært sjeldent utgjør et problem. Fremfor å sparke inn åpne dører burde gjerne vi i pressen bruke vår tid på å finne ut hva som gjemmer seg i skyggene av skjulte bindinger, dobbeltroller og agendaer?

Kristian Kjelling trener Drammen Håndballklubb og kommenterer sine egne spillere på landslaget for Viasat. Det er ingen ting som er skjult for meg som seer her. Kjelling gjør en strålende jobb som ekspert og løfter seeropplevelsen. Jeg synes det er helt fair at Viasat benytter den beste kandidaten de har tilgjengelig for oppgaven så lenge seerne kan være helt trygg på hans ståsted.

I Vær varsom-plakaten punkt 2.2 står det: «Redaktøren og den enkelte redaksjonelle medarbeider skal verne om sin uavhengighet, integritet og troverdighet. Unngå dobbeltroller, verv, oppdrag eller bindinger som kan skape interessekonflikter eller føre til spekulasjoner om inhabilitet.»

Dette er et viktig poeng, men de grep vi gjør nå er nettopp for å verne om troverdigheten, og unngå spekulasjoner om integritet, gjennom full åpenhet og innsyn. I tillegg står det i VVP 2.3 «Vis åpenhet om bakenforliggende forhold som kan være relevante for publikums oppfatning av det journalistiske innholdet», og det er det vi gjør gjennom utrulling av ekspert-oversikten på tv2.no.

Vi har ingen fasit på området. Når vi får kritisk søkelys gjør det oss mer årvåkne og vi går igjennom problemstillingene på nytt. Men når det ikke finnes en fullt ut ideell løsning uten å gi taleforbud til mange av de fremste formidlerne av sport som finnes i landet er det beste svaret vi kan gi full åpenhet, ærlighet og innsyn. Alle kan se alt og enkelt finne de opplysningene de måtte ønske. Slik bygger vi tillit og troverdighet blant publikum, og til syvende og sist er det det avgjørende for oss.

Alle kommer fra et sted. Alle har ulike relasjoner og bindinger. Hvis ikke ville de knapt vært interessante for publikum. De færreste av våre profiler lever av å være ekspert for TV 2 Sporten. Det er en bijobb som skal balanseres med andre oppdrag og roller. Dette er en utfordring for et redaksjonelt miljø og en vi ønsker å løse med maksimal åpenhet og ærlighet. Det vil neppe gjøre alle tilfredse, men over tid tror jeg vi kommer til å stå oss ganske godt på dette blant publikum.»

Har du synspunkter på saken, eller innspill til forbedringer, ta kontakt med sportsredaktør Vegard Jansen Hagen pr. e-post.

Roller og bindinger for TV 2 Sportens profilkorps – en oversikt:


SIMEN AGDESTEIN

Simen Agdestein var Norges første stormester da han rodde i land denne høyeste tittelen i sjakkverdenen som 18-åring i 1985. Han ble Norgesmester første gang allerede som 15-åring, og har siden vunnet en rekke internasjonale mesterskap og turneringer. På sitt beste var han rangert som nummer 16 i verden. Han startet i 1998 sjakklinje på Norges Toppidrettsgymnasder så godt som samtlige av dagens norske toppspillere har vært elev. Simen har også åtte A-landskamper i fotball.

NIKLAS BAARLI
Niklas Baarli er programleder og ekspert i TV 2 e-sport. Han er også programleder i God kveld Norge. Utenom jobben i TV 2 er han også deleier i Apeks og Fenomen Film TV Scene.

MINA FINSTAD BERG
Fotballekspert for TV 2 fra 2017, nå TV 2 Sportens kommentator.

Mina er styremedlem i ROS (Rådgivning om spiseforstyrrelser) og samboer med styremedlem i Klanen.

MARIT BJØRGEN
Ekspertkommentator for langrenn i TV 2 fra høsten 2020. Avsluttet sin karriere i 2018 etter 20 år på øverste nivå innen langrenn. Marit er tidenes mestvinnende vinterolympier.

Har sitt eget selskap Tiram holding AS. Jobber fortsatt for Asko som har vært hennes samarbeidspartner gjennom 10 år og er ambassadør for Grasrottrenere gjennom Norsk Tipping.

Har en samarbeidsavtale med Mizuno.

Har vært med og startet HK labben i Holmenkollen som er et kompetansesenter for trening. Sitter i styret i Vi-stiftelsen og Vibekes Minnefond.

Har kastet seg med i langløpssirkuset og har Vasaloppet som et stort mål denne sesongen.

OLE EINAR BJØRNDALEN
Ole Einar Bjørndalen var en del av TV 2s dekning skiskyting fra 2018.

Han la opp samme år, etter en enestående karriere.

Ole Einar har følgende samarbeidspartnere: Porsche, Certina, Bama, DNB, Gore, Kinetix, Stiftelsen VI.

Han er nå landslagstrener for skiskytterne i Kina.

Bjørndalen vil derfor ikke lenger være TV 2s ekspert på skiskyting.

HEGE BOTNEN
Ekspertkommentator e-sport.

En del av TV 2 sin e-sport satsning fra sept. 2019.

Hege er også aktiv spiller for e-sport organisasjonen Skade hvor hun spiller for for Skade fe.

MORTEN VOLLAN CHRISTENSEN
Morten Vollan Christensen er ekspertkommentator i TV 2 e-sport. Utenom er han hovedtrener i den spanske CS-klubben X6tence.

BJØRN EREVIK
Bjørn Erevik er ishockeyekspert for TV 2 fra 2008.

Han har en sportslig karriere som både spiller og trener på bredde- og elitenivå stort sett for Frisk Asker.

I dag har Bjørn en sønn på 15 år som spiller for Frisk, og stesønnen, Thomas Valkvæ Olsen er norsk landslagsspiller og er nå tilbake i Frisk Asker i Fjordkraft-ligaen.

CHRISTOPHER FRANKUM

Er TV 2s alpintekspert fra høsten 2019.

Han er tidligere freeskier og har vært på ungdomslandslaget i alpint.

Frankum er økonomiutdannet. Han har blant annet jobbet som sportssjef for freeski-landslaget fra 2014 til 2017. Fra 2017 til 2019 var han markedssjef for alpinlandslaget. Nå jobber han for DNB Marketing & Merkevare.

Han har et ambassadørforhold med Stereo Skis, der han får skiutstyr i retur.

SOLVEIG GULBRANDSEN
Solveig Gulbrandsen er fotballekspert for TV 2 fra 2017.

Hun jobber som vikar på Wang Toppidrett Oslo.

Solveig er med i trenerteamet til Kolbotn kvinnefotball og sitter i NFF sin trenerkomite.

MORTEN HANSEN

Idrettsutøver i Triatlon

Morten har drevet med Triatlon siden 2011 og på høyt nivå siden 2012.

Han var på Juniorlandslaget i Triatlon i 2013 og 2014 + Seniorlandslaget i 2017 og 2018.

Var ekspertkommentator for TV2 med Mads Kaggestad for Triatlon under OL i Rio 2016.

Morten sitter på en erfaring og kunnskap som veldig få andre i Norge har om utøvere og sporten.

Har deltatt for Norge i en rekke internasjonale konkurranser blant annet EM i 2017 og 2018 og deltatt på flere World Cup konkurranser som utøver.

GRO HAMMERSENG-EDIN
Gro Hammerseng-Edin har vært tilknyttet TV 2 siden 2015.

Hun er ansatt i Hammers AS (eget AS).

Athenas.no booker foredragsjobber for henne.

Atikko.no er under den samme paraplyen (de booker kulturhusarrangement ifm «Anja & Gro - helt uten baller»).

Gro er Specsavers Ambassadør.

Gro er ute av styreverv i Larvik HK og ute av Chairwoman-vervet hun hadde i det internasjonale håndballforbundet.

Gro er gift med Anja Hammerseng-Edin som er engasjert av Larvik HK gjennom Fearless Mind (mental trening) der Anja er medeier.

HALVOR GULESTØL
Ekspertkommentator e-sport. En del av TV 2 sin e-sport satsning fra sept. 2019.

Jobber også 50% som analytiker for CS-laget til e-sport organisasjonen Dignitas.

Frilanser og ekspertkommentator for Dreamhack og ESL.

JON LUDVIG HAMMER
Jon Ludvig Hammer er TV 2s sjakkekspert.

Har gjort oppdrag for ServiceNow og Smeaheia Skolesjakk i 2019. Ha hatt oppdrag for Deloitte de siste årene.

Lager sjakkinnhold for Chess24 og Chessable, som er en del av Play Magnus-gruppen. Han har også gjort produktutvikling på konsulentbasis for Play Magnus.

Eier aksjer i DNBs globale indeksfond. Styreleder i foreningen Norway Gnomes, et norsk lag i internettsjakkligaer.

Har også vært sjakkekspert hos Vg-tv.

Sekundant (åpningshjelper/trener) for Magnus Carlsen i perioden juni 2013 - desember 2014.

ERLE MARKI HANSEN

Erle Marki Hansen ble engasjert som sjakkekspert hos TV 2 i 2013.

Hun er medlem av, samt instruktør og lagspiller for, Oslo Schakselskap og har tidligere tatt oppdrag for Norges sjakkforbund. Hun har også vært sjakkekspert for VG.

NINA HAVER-LØSETH
17 år på landslaget i alpint, la opp i mars 2020. OL-bronse i team event fra PyeongChang 2018. 2 seiere og 6 pallplasser i verdenscupen. 55 topp 10-plasseringer i verdenscupen. Jobber også for NRK i vinter med alpint. Har samarbeid med Reusch og Rossignol (både ski og klær). Er også Blæst- og Cybex-ambassadør.

SIMEN HENRIKSEN
Programleder e-sport. En del av TV 2 sin e-sport satsning fra sept. 2019.
Samarbeidspartnere: NOCCO

Eierandeler i e-sportklubben APEKS (Prounited esport AS).

TOM HILDE
Tom Hilde er ekspertkommentator, hopp hos TV 2.

Eier 100% av Tom Hilde AS, som fakturer for de fleste oppdrag jeg gjør.

Eier 50% av Technical Difficulties AS som jobber med forskning og utvikling av sportsutstyr. Dette selskapet har en avtale med Olympiatoppen som binder oss til det Norske markedet. Technical Difficulties har også en avtale med Norges Skiforbund om levering av hoppdresser, hansker og andre artikler.

Jobber også 50% som trener og sport science i Norges Skiforbund kombinert.

Har tre verdenscupseirer, tredjeplass i hoppuka sammenlagt, samt VM-sølv og OL-bronse for lag.

JESPER HOEL
Jesper Hoel er ny ishockeyekspert for TV 2 fra september 2020. Han har spilt mesteparten av sin hockeykarriere i Vålerenga, han har også spilt flere sesonger for Manglerud Star, Comet og Sparta i eliteserien. Jesper har vært styremedlem i NISO i 6 år, dette vervet har han nå trukket seg fra.

EMMA JOHANSSON
Er sykkelekspert hos TV 2 fra 2021. Svensken slo gjennom under OL i 2008 da hun tok sølv på fellesstarten i Beijing. Fikk dermed kallenavnet «Silver-Emma» i hjemlandet. Hun holdt seg i den absolutte verdenseliten frem til hun la opp etter OL i Rio de Janeiro (2016), der hun også tok sølv og med det forsterket sitt eget kallenavn.

Har siden 2009 bodd i Norge sammen med familien. Ektemannen Martin Vestby jobber for tiden som sportsdirektør for Team BikeExchange.

ERIK HUSEKLEPP
Erik Huseklepp er fotballekspert for TV 2 fra 2018,

Ved siden av å være ekspert for TV 2 er han spillende hjelpetrener for FK Fyllingsdalen i 3. divisjon.

Han jobber også som fotballekspert for Bergens Tidene med avtale ut 2019.

Erik eier 3 % av Huseklepp Arena AS.

JOHAN KAGGESTAD
Johan Kaggestad er sykkelekspert for TV 2 fra 2003.

Johan holder også foredrag i samarbeid med Seminarpartner.

Alt faktureres gjennom JANETTE OG JOHAN KAGGESTAD ANS.

Pr. i dag er det eneste firmaet han kjører prosesser over tid med re HÆHRE ISACHSEN AS.

MADS KAGGESTAD
Mads Kaggestad er sykkelekspert for TV 2 fra 2008.

Mads er tidligere proffsyklist i Credit Agricole der han i fem år var lagkamerat med Thor Hushovd.

I tillegg til rollen som sykkelkommentator og ekspert i TV 2 er han medeier i Avantas Aktiv og Mads Kaggestad AS. Avantas Aktiv AS jobber med næringslivet innenfor motivasjon og oppfølging av mosjon som oppfølgingsmål.

HANS OLAV LAHLUM
Hans Olav Lahlum er TV 2s sjakkekspert.

Medlem og lagsjakkspiller for Akademisk Sjakklubb Oslo. Tidligere mangeårig medlem og lagsjakkspiller for Gjøvik Sjakklubb og for Porsgrunn Sjakklubb.

Leder for Norges Sjakkforbunds reglementsutvalg o i tidsrommet 1992-2001 turneringssjef og sentralstyremedlem i Ungdommens Sjakkforbund. I årgangen 2006 var han ansvarlig redaktør for Norsk Sjakkblad. Som sjakkommentator har han tidligere også hatt oppdrag for VGTV.

Han har i samarbeid med ulike klubber og kretser vært arrangør og/eller turneringsleder for en lang rekke lokale, nasjonale og internasjonale sjakkturneringer. Han er tildelt titlene International Arbiter og International Organizer fra verdenssjakkforbundet FIDE.

Bøkene skrevet av Hans Olav Lahlum utgis på Cappelen Damm forlag. Han har hatt oppdrag for Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Høgskolen i Lillehammer.

Tidligere landsstyremedlem i SV, leder for Oppland SV og Gjøvik SV, og er nestleder i Gjøvik SV. Han er folkevalgt medlem av kommunestyret på Gjøvik og i fylkestinget for Innlandet for perioden 2019-23. I samme periode er han også leder for Kontrollutvalget i Gjøvik kommune og medlem av Hovedutvalget for kultur i Innlandet fylkeskommune.

DAG OTTO LAURITZEN
Dag Otto Lauritzen er sykkelekspert for TV 2 fra 1997, samt programleder sammen med Kristian Ødegård på diverse programserier for TV 2, bla På Hjul med Dag Otto, På Tur med Dag Otto, Huskestue, og nå snart nytt TV konsept - alle for TV 2.

Dag Otto jobber fra sitt eget AS, Stili Invest AS. Foredrag, konferansieroppdrag, sykkelturer i utlandet, samt noen markedsføringsprosjekter er en del av virksomheten. Dette gjøres i samarbeid med diverse booking-byråer.

Samarbeidspartnere: Scott sykler og Retyre.

Dag Otto eier varemerket: DO2. Har diverse produkter, foreløpig sykkel- og sportsbekledning.

JESPER MATHISEN
Jesper Mathisen er fotballekspert for TV 2 fra 2015. Han har tidligere spilt for Start, og har også aldersbestemte landskamper for Norge.

Han har en lokal podkast med Fædrelandsvennen i Kristiansand.

Alle oppdrag faktureres fra Matta AS der Jesper er eneeier. Det gjelder også noe foredrag og konferansiervirksomhet.

Mathisen er også medeier og styreleder i KRS Padel.

ANNIKEN MORK:

Anniken Mork er ekspertkommentator skihopp for TV 2 fra vinteren 2021. Hun er tidligere skihopper og har deltatt i World Cup i perioden 2015-2018 og VM i Lahti i 2017. Hun har jobbet som hopptrener og rekrutteringsansvarlig i Kollenhopp i Oslo fra 2016 til 2019. I dag jobber hun som veterinær for selskapet SinkabergHansen i Rørvik i Trøndelag. Anniken har vært ungdomsrepresentant i Norges Skiforbunds hoppkomite i perioden 2016-2018 og sitter i dag som ordinært medlem i komiteen.

TREVOR MORLEY
Tilknyttet Premier League-rettighetene i TV 2 siden 2010.

Trevor eier og driver Sandviken pensjonat.

PETTER MYHRE
Petter Myhre er fotballekspert for TV 2 fra 2008.

Petter jobber som trener ved Wang Toppidrett Oslo.

Wang har hatt et samarbeid med VIF inntil 1/1 2019 og har i dag et formelt samarbeid med LSK. Petter er også ansatt som assistenttrener i LSK.

MAUD RØDSMOEN
Maud Rødsmoen er sjakkekspert for TV 2 fra 2020. Hun har oppnådd tittelen Woman Fide Master og har representert Norge på kvinnelandslaget ved flere anledninger de siste årene.

Medlem av Jenteutvalget, et utvalg i Ungdommens Sjakkforbund, som skal disponere midler til beste for jentesjakken gjennom ulike tiltak.

Studerer til å bli sivilingeniør i matematikk på NTNU i Trondheim, og jobber også som læringsassistent og studentkontakt der.

Har hatt flere internships hos IT-selskaper, og skal fra august 2021 begynne å jobbe hos Ignite Procurement.

SIMEN STAMSØ-MØLLER
Simen Stamsø-Møller er fotballekspert for TV 2 fra 2015.

I sin aktive fotballkarriere spilte han for Strømmen, Kjelsås og Tromsø. Han begynte å kommentere som 22-åring.

Simen har ingen kommersielle verv eller sponsorer og har per nå ingen annen jobb enn oppdrag for TV 2.

PETTER NORTHUG

Petter Northug startet sitt samarbeid med TV 2 i 2019. Petter har vært aktiv langrennsløper og en del av NSF sitt landslag fram til 30. april 2019.

I dag er han engasjert i:

Petter Northug Holding AS.Eies av 100% av Petter Northug. John Northug er styreformann. Alle sponsoroppdrag og andre engasjement blir fakturert i sin helhet derfra.

Northug ASEies til 75% av Petter Northug AS og til 25% av Hallaninvest AS. Terje Hallan er daglig leder og styreformann.

Northug AS har merkevarerettighetene til alle varianter av Petter Northug, Northug osv.

Northug AS har en eksklusiv lisensavtale med Brand Assist AS som produserer og selger Northug Eyewear - som sponser Skiforbundet, Birgit Skarstein, Frida Karlsson, Calle Halfvarsson, Norges Volleyballforbund og Beach Volley, samt hansker og øvrig tekstil under merkevaren Northug. Sistnevnte lanseres i markedet høst 2020.

Petter Northug eier 34% av Brand Assist AS og sitter i styret.

FRANK PEDERSEN

Frank Pedersen har kommentert triatlon de siste 3 årene for TV2.

Han har en sportslig karriere innen langrenn og triatlon, både som utøver og som løpsleder for en rekke nasjonale mesterskap og internasjonale arrangementer innen triatlon.

Frank jobber i dag som arrangementssjef i Norges Triatlonforbund og har fulgt triatlonlandslaget og verdenseliten innen triatlon tett i mange år.

Han er styreleder og daglig leder i EBP Management AS - sønnen Emil sitt selskap som ble verdensmester i 2019 i Esport spillet Fortnite.

PETTER SKINSTAD
Petter Soleng Skinstad er langrennsekspert for TV 2 fra 2018.

I tillegg er Petter aktiv langrennsløper med fokus på langløp og har sitt eget langrennslag sammen med broren Mårten, der far Åge fungerer som trener.

Dette innebærer samarbeidsavtaler med Coop, Stora Enso, Swix, Toko, Madshus, Rottefella, Treningspartner, Visit Sjusjøen, Toten Treningssenter, Sulland Gjøvik, Northug eyewear, Sponser, Abilica, Polar, Puma, ACA Luftrens, Zen Products, Skydda, Miiego, Sibirica og Aktiv mot kreft.

Petter gjør også enkelte betalte oppdrag for ulike bedrifter knyttet til kurs og foredrag. Alt faktureres fra eget foretak "Ski Skinstad".

Bjørn Dæhlie er gudfar for Petter, og Petter har tidligere vært en del av NSFs junior- og rekrutteringslag.

Petter representerer Vind Idrettslag fra Gjøvik.

LOTTE SEJERSTED
Lotte Sejersted er ekspertkommentar alpint hos TV 2 fra 2019/20-sesongen.

Hun var en del av alpintlandslaget fra 2006 - 2017. La opp i 2017.

Meritter: 16 NM Gull Senior, 1 gull Jr VM (2011), 6. plass i utfor i Sotsj-OL 2014

Lotte er fulltidsstudent for Creative Industries Management på BI.

RUBEN SMITH
Ruben Smith er ishockeykommentator- og ekspert på TV 2 fra 2020.

I sin aktive karriere som hockeymålvakt representerte han Stavanger Oilers, Rosenborg og Storhamar i tillegg til det norske landslaget. Han er også målvaktstrener på kretslaget til ishockeyregion Sør-Vest.

Ruben jobber i dag som markedsrådgiver for Kreftforeningens kontor i Stavanger.

KRISTIN STØRMER STEIRA
Kristin Størmer Steira er langrennsekspert for TV 2 fra 2016.

Kristin jobber for NTG Kompetanse som daglig leder, men er for tiden i mammapermisjon.

Kristin er i tillegg styremedlem i Team Telemark Langrenn.

Som aktiv langrennsløper hadde hun mange avtaler som gjør at hun fortsatt har tette bånd med Madshus.

ANDREAS STJERNEN
Andreas Stjernen er ekspertkommentator hopp for TV 2.

Merittert skihopper med OL-, VM- og NM-gull.

Vinner av verdenscupen skiflyging sammenlagt.

Jobber idag 30% som trener i Trønderhopp og 20% som trener i Norges Skiforbund.

Utdannet topptrener ved Olympiatoppen og NTNU.

BENT SVELE
Bent Svele er håndballekspert for TV 2 fra 1997.

Bents datter, Mia Svele, født 2001, spiller i eliteserien for Storhamar Håndball Elite. Hun representerer også Norge på yngre landslag.

Bent har tidligere vært trener på elitenivå for Storhamar, Stavanger IF og Kristiansand IF.

ERIK THORSTVEDT
Erik Thorstvedt er fotballekspert for TV 2 fra 2008.

Erik har sitt eget AS, Silå AS. Foredrag og konferansieroppdrag er en del av virksomheten. Dette gjøres i samarbeide med selskapet Seminarpartner.

I sin aktive karriere representert Thorstvedt Norge. På klubbnivå spilte han for Viking, Eik-Tønsberg, Borussia Mönchengladbach, IFK Göteborg og Tottenham Hotspur.

Eriks sønn, Kristian, spiller for Genk.

CHRISTINA DEMIDOV VUKICEVIC
Christina Demidov Vukicevic startet samarbeidet med TV 2 i 2013.

Hun ble i april 2019 ansatt som sportssjef i ParaFriidrett hos Norges Friidrettsforbund.

Hun er også trener på WANG ung.

Christina har samarbeidsavtaler med Casall, Ella og IL, KMS, Elixir.