INSTAGRAM-STJERNE? Jonas Svensson er en av dem i den norske landslagstroppen som har egen GIF å vise til på sosiale medier.
INSTAGRAM-STJERNE? Jonas Svensson er en av dem i den norske landslagstroppen som har egen GIF å vise til på sosiale medier. Foto: Scanpix/Instagram, AZ Alkmaar

Har egen viking-GIF: – Må stille opp på det man får beskjed om

– Det er slike ting man må gjøre for at sosiale medier skal skyte i været både for klubben og for meg selv, sier FM6.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sverige-Norge søndag fra 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo!

AZ Alkmaar-profilene Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø er kanskje ikke de mest omtalte i den norske landslagstroppen.

På Instagram og Snapchat har imidlertid deres nederlandske klubb sørget for å gi dem betydelig mer oppmerksomhet, i form av egne personlige GIF-er som alle som er i besittelse av appene kan benytte til sine egne historier.

Denne sesongen er Svensson iført en vikinghjelm mens han viser muskler, mens Midtsjø briljerer med en svær klubbe.

– Det er vel sånn det er i disse dager. Det er slike ting man må gjøre for at sosiale medier skal skyte i været både for klubben og for meg selv, sier Midtsjø.

– Man man må liksom stille opp på det man får beskjed om å gjøre. Jeg tror AZ prøver å være litt i forkant og litt innovative, sier medtrønder Svensson.

Følg TV 2 Sporten på Instagram her: @tv2sporten

TRE AV FLERE:
TRE AV FLERE: Disse tre er bare noen av GIFene du kan benytte av Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

– Vi er jo norske, og det er vikinger, og det er sånn det er

Sistnevnte avslører også at de korte videosnuttene spilles av på stadion i forbindelse med scoringer. Eller, at det i hvert fall er tanken.

– De der kommer opp når en spiller scorer. Da kommer det opp på storskjermen. Ikke det, det skjer ikke så ofte med meg da. Det har ikke vært oppe ennå, ler høyrebacken om sin egen manglende plass i scoringsprotokollene til nå.

KJENNER HVERANDRE GODT: Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø har vært lagkamerater i Rosenborg er nå sammen i både AZ i Nederland og på det norske landslaget. Her fra Reykjavik i fjor.
KJENNER HVERANDRE GODT: Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø har vært lagkamerater i Rosenborg er nå sammen i både AZ i Nederland og på det norske landslaget. Her fra Reykjavik i fjor. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

Også forrige sesong hadde klubben egne GIF-er for spillerne, men der midtbanespiller Midtsjø i fjor hadde manualer og kyssing av egen biceps, poserer han nå i stedet altså med vikinghjelm og klubbe. Det er imidlertid ikke hans eget valg.

– Nei, det er jo ikke det. Man får gitt visse elementer som man må prøve ting med. Og så er vi jo norsk, og det er vikinger, og det er sånn det er.

– Du virker ikke så kjempetilfreds med den?

– Neida, jeg er jo ikke den som stikker meg frem mest i media og viser meg frem. Men det er helt greit, sier trønderen.

Bruker dem selv

Duoen tror ikke alle lagkameratene på landslaget nødvendigvis vet om at GIF-ene finnes, men Midtsjø bekrefter at han tidvis ser dem på egen telefon.

– Det er vel masse familie og venner som eventuelt bruker det hvis de skal dra en spøk eller noe. Men det er vel noe hver eneste klubb har nå, og man må by litt på seg selv når det er slike ting også.

– Bruker du dem selv?

– Det hender at jeg bruker dem, ja. Det gjør det, avslører 26-åringen.

Lagkameratene må le: – Litt sjalu

Konfrontert med videosnuttene er det flere av landslagskameratene som må frem med smilebåndene.

– Jeg har ikke de bicepsene der, men de var fine de der. Jeg likte de der, sier Rune Almenning Jarstein.

Han er selv del av et Hertha Berlin-lag som også opererer med «spiller-GIF-er» i sosiale medier. For burvokterens del er det imidlertid ingen vikinghjelmer involvert, men en pekende finger som viser at ingenting slipper forbi.

– Jeg er jo keeper, så da er det greit å vise at «nei, nei». Ingen skal score her, sier landslagets nummer én.

Sander Berge må også le når han får se bildene og videoene av sine kamerater.

– Den bicepsen der? Altså, jeg vet at Jonas liker bicepsen sin, og han er mye i gymmen, men å dra den der er jeg skeptisk til. Men så mange timer han legger ned, så får han vel som fortjent når han kan «showe off» litt der, smiler midtbaneprofilen.

Til tross for at han spiller sin klubbfotball i Belgia, nabolandet til de trøndernes innovative klubb i Nederland, er det nemlig ikke slik at bruken av tilsvarende teknologi har nådd Genk.

– Jeg må muligens innføre det. Det hadde vært kult å få opp en GIF a la disse vikingene her. Jeg skal prøve.

– Er du litt sjalu?

– Ja, litt sjalu. De var ikke så dumme, smiler han.

Klare for å bidra om Lagerbäck trenger det

Rent sportslig var verken Svensson eller Midtsjø på banen for Norge i den første av de to tette landskampen, men duoen er klare for å bidra dersom Lars Lagerbäck har behov for dem. Begge nyter tillit på klubbnivå i toppdivisjonen i Nederland.

– Jeg føler meg fresh og frisk. Jeg har spilt masse kamper så langt i år, så jeg føler at jeg er inne i en god stim. Så er det jo litt annerledes. Her er jeg jo ikke i en posisjon der jeg er tiltenkt en startplass slik som det er nå. Guttene som har spilt på min plass har gjort det bra, og da får man komme i andre rekke, prøve å imponere på trening og så ta eventuelle innhopp. Det er den innstillingen jeg har, og så får jeg ta det derfra, sier Midtsjø som har fire A-landskamper.

– Jeg fikk nettopp spørsmål om jeg, siden jeg ikke spiller, har vurdert å si nei til landslaget, men det har ikke vært aktuelt. Jeg trives så godt med å komme hit med gruppen. Det er et lite høydepunkt å komme seg på landslagssamling selv om man ikke har fått altfor mye spilletid, sier Svensson.

Høyrebacken har 16 A-landskamper, men ingen i 2019.

– Mener du det er en styrke for Norge at det er få utskiftninger i troppen`?

– Det er litt filosofien til Lars, som han så vidt jeg vet også har gjort tidligere. Det skal være litt de samme fjesene, og det skal komme inn en gjeng med spillere som, hva skal man si, er litt «hjernevasket» når de kommer inn her. Men om det er en fordel? Vi er trygg på det vi skal gjøre, så å si alle, selv om det er noen nye fjes her nå.

– Noen utskiftninger kommer det alltid til å være, noen unggutter som kommer opp og noen spillere som gjør det ekstra bra i utlandet, eller sånne som Ruben som har gjort det bra med Molde, men vi har utrolig fin stemning i laget, sier Svensson.

Se Sverige-Norge søndag fra 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo!