– Gjert hadde vel klødd seg i hodet mer enn én gang

NM-gullet på 10 000 meter har gitt Therese Johaug mersmak, men hun tror ikke Gjert Ingebrigtsen hadde godkjent løpsforberedelsene hennes.

Neste år vil hun prøve seg på milløpet under EM i friidrett. Eneren i langrenn tror at hun kan løpe mye fortere enn sist.

– Noen påstår at du løper fort til ikke å kunne løpe?

– Ja, de har vel sett meg, da! Jeg har mye å gå på når det gjelder løpsteknikk og kanskje også taktikk. Husk: Jeg har ikke hatt ei eneste økt med fartstrening. Når jeg løper intervall på mølle er det med 10-12 prosent stigning. Jeg hadde forresten ei økt rett i forkant av NM på Hamar med fem prosent stigning på mølla. Gjert (Ingebrigtsen) hadde vel klødd seg i hodet mer enn én gang av slike forberedelser, sier Johaug.

Men før EM i friidrett venter en lang sesong i verdenscupen i langrenn.

Therese Johaug er i full gang med forberedelsene og er for øyeblikket på samling i høyden i Font Romeu i Sør-Frankrike.

– Det var selvfølgelig utrolig moro å vinne på Hamar med en såpass bra tid. Det inspirerer og motiverer, forklarer Johaug til TV 2 Sporten.

Nå stiller hun i NM i terrengløp seinere i høst.

– NM er jo i Frognerparken, det er jo bare en steinkast eller to fra der jeg bor! Og uansett så skal jeg ha ei hardøkt før jeg drar på neste høydesamling i Val Senales og da passer en slik konkurranse fint inn i programmet, oppsummerer Johaug.

– Og med deg på startlisten skremmer du vekk løpere fra å stille til i Frognerparken, slik noen påstår skjedde på Hamar?

– Neida, det tror jeg ikke noe på. Jeg tar jo også NM i Frognerparken som ei treningsøkt - om det er lov å si det!

Hun er klar for å være med i EM i i Paris neste år.

– Jeg har lyst til å være med er. Jeg har ingen tro på at jeg kan lykkes der, men det hadde vært moro å fått målt seg mot de som er bedre for å se hvor fort jeg kan løpe selv, svarer Johaug.

– Og hvor fort tror du det er?

– Vanskelig å si, men med bedre løpsopplegg og konkurrenter i feltet som jeg kan få pes av så tror jeg at jeg kan «perse» med 40 sekunder, sier årets norske mester på 10 000 meter i friidrett, skistjernen Therese Johaug.