– Gjert hadde vel klødd seg i hodet mer enn én gang

NM-gullet på 10 000 meter har gitt Therese Johaug mersmak, men hun tror ikke Gjert Ingebrigtsen hadde godkjent løpsforberedelsene hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Neste år vil hun prøve seg på milløpet under EM i friidrett. Eneren i langrenn tror at hun kan løpe mye fortere enn sist.

– Noen påstår at du løper fort til ikke å kunne løpe?

– Ja, de har vel sett meg, da! Jeg har mye å gå på når det gjelder løpsteknikk og kanskje også taktikk. Husk: Jeg har ikke hatt ei eneste økt med fartstrening. Når jeg løper intervall på mølle er det med 10-12 prosent stigning. Jeg hadde forresten ei økt rett i forkant av NM på Hamar med fem prosent stigning på mølla. Gjert (Ingebrigtsen) hadde vel klødd seg i hodet mer enn én gang av slike forberedelser, sier Johaug.

Men før EM i friidrett venter en lang sesong i verdenscupen i langrenn.

Therese Johaug er i full gang med forberedelsene og er for øyeblikket på samling i høyden i Font Romeu i Sør-Frankrike.

– Det var selvfølgelig utrolig moro å vinne på Hamar med en såpass bra tid. Det inspirerer og motiverer, forklarer Johaug til TV 2 Sporten.

Nå stiller hun i NM i terrengløp seinere i høst.

– NM er jo i Frognerparken, det er jo bare en steinkast eller to fra der jeg bor! Og uansett så skal jeg ha ei hardøkt før jeg drar på neste høydesamling i Val Senales og da passer en slik konkurranse fint inn i programmet, oppsummerer Johaug.

– Og med deg på startlisten skremmer du vekk løpere fra å stille til i Frognerparken, slik noen påstår skjedde på Hamar?

– Neida, det tror jeg ikke noe på. Jeg tar jo også NM i Frognerparken som ei treningsøkt - om det er lov å si det!

Hun er klar for å være med i EM i i Paris neste år.

– Jeg har lyst til å være med er. Jeg har ingen tro på at jeg kan lykkes der, men det hadde vært moro å fått målt seg mot de som er bedre for å se hvor fort jeg kan løpe selv, svarer Johaug.

– Og hvor fort tror du det er?

– Vanskelig å si, men med bedre løpsopplegg og konkurrenter i feltet som jeg kan få pes av så tror jeg at jeg kan «perse» med 40 sekunder, sier årets norske mester på 10 000 meter i friidrett, skistjernen Therese Johaug.