VIL TILBAKE TIL RBK: Markus Henriksen.
VIL TILBAKE TIL RBK: Markus Henriksen. Foto: Craig Brough

Henriksen: – Å gå til Rosenborg vil alltid være aktuelt

Markus Henriksen er innstilt på å kjempe seg tilbake i Hulls startoppstilling. Men han innrømmer at han fikk flere tilbud om klubbskifte før overgangsvinduet stengte mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag stengte det internasjonale overgangsvinduet. Norges landslagsprofil Markus Henriksen er ute i kulden i Hull og var på jakt etter ny klubb.

Men ingen klubber kom med gode nok tilbud før overgangsvinduet stengte, og dermed blir Henriksen værende i Championship-klubben Hull.

– Jeg har ett år igjen av kontrakten med Hull, det er det som skjer. Jeg har ett år igjen, det er det som er status og som jeg forholder meg profesjonelt til, sier Henriksen til TV 2 Sporten.

Etter det TV 2 erfarer var Rosenborg blant klubbene som nylig viste interesse for landslagsspilleren.

– RBK vil alltid være aktuelt
TV 2 fikk opplyst at trønderne var interesserte i å låne Henriksen - og at de håpet å lande en avtale før overgangsvinduet i de fleste europeiske ligaer stengte 2. september.

– Å gå til Rosenborg vil alltid være aktuelt, men ikke akkurat nå var det det. Jeg er Trondheims-gutt og har barn som blir eldre og eldre, så det å gå til Rosenborg en eller annen dag er absolutt aktuelt, sier Henriksen om RBK-interessen.

Han innrømmer at flere klubben var interessert i å hente ham i sommer.

– Det er en spesiell situasjon for det er ikke noen sportslig grunn til at jeg ikke spiller i Hull. Så vi får se hva som skjer når jeg kommer tilbake fra samling. Det kom noe konkret på banen. Noe takket jeg nei til, og noe takket Hull nei til. Ingenting skjedde, og jeg har ett år igjen av kontrakten. Jeg skal bare stå på og jobbe på videre, poengterer Henriksen.

Hull-manager Grant McCann ble i august sitert på at «det ville vært rart om Henriksen ikke forlot klubben, siden klubben allerede hadde hentet en erstatter for ham».

– Det er nok blitt vridd på
Henriksen tar disse uttalelsene med en klype salt.

– Jeg har en åpen dialog med treneren hele tiden. Mye av det han har sagt er nok blitt vridd på i avisene, så får vi se, sier Henriksen.

– Forventer du å få en plass på Hull-laget når du vender tilbake etter landslagssamlingen?

– Det er opp til treneren. Mitt fokus er å spille fotball og gjøre en god jobb for Hull, så er det opp til treneren å ta avgjørelsen. Mener han at jeg er god nok, bør jeg brukes. Hvis han ikke mener det, så er det en annen sak, sier han diplomatisk.

Landslagstrener Lars Lagerbäck minner om at Henriksen kan miste plassen på landslaget dersom midtbanespilleren ikke spiller regelmessig for Hull.

– Hans muligheter for å spille på landslaget blir mindre uten spilletid, men vi får sammenligne med de andre han konkurrerer mot. Jeg vet ikke hvordan de øvrige spillerne ser ut i oktober, men vi stenger ikke ut noen fordi de ikke får spilletid, men det bedrer ikke sjansene for å være med, sier Lagerbäck om Henriksen på tirsdagens pressekonferanse.