Tiril Eckhoff forteller i podkasten sin hvor flau hun ble etter en kommentar til Petter Northug.
Tiril Eckhoff forteller i podkasten sin hvor flau hun ble etter en kommentar til Petter Northug. Foto: Jan Kåre Ness

Tiril Eckhoff fikk angst etter frekk melding til Northug

I podkasten «Kant ut» forteller Tiril Eckhoff om sin verste skismell og den frekke kommentaren hun slengte til Petter Northug.

I den nyeste utgaven av «Kant ut», som er podkasten til skiskytterne Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold, får lytterne servert en historie som gjør Eckhoff veldig flau.

Kalte Northug tjukk

Da hun fikk oppmuntring fra Petter Northug under en treningsøkt, ga hun ham nemlig en frekk melding i retur.

– Jeg var på staketrening i Maridalen med kjæresten min Ånund nylig. Jeg var sint og i aggresjonsmodus. Plutselig så jeg en bil på høyresiden der noen filmet med et kamera. Det var Petter Northug, og så sa han «å, du ser pigg ut!»

– Da svarte jeg: Og du ser tjukk ut.

– Jeg ble veldig forbauset over meg selv og bare fortsatte å gå. Så fikk jeg veldig vondt innvendig. Slikt er ikke normalt å si. De andre bare lo av det, men jeg gikk over i angstmodus, sier en skamfull 29-åring.

Petter Northug holder figuren ved like fremdeles.
Petter Northug holder figuren ved like fremdeles. Foto: Geir Olsen

Eckhoff forteller videre at da hun kom hjem, tok hun frem mobilen og sendte en beklagelse til Petter Northug der hun ba om tilgivelse.

– Da svarte han: Jeg fortjente den, men ikke mist bakkekontakten helt ennå. Det er lenge til VM. Jeg har blitt en bedre person nå som jeg er mer ydmyk. Hils Ånund.

– Jeg synes uten tvil at det er Petter Northug, og ikke du, som kommer best ut av denne historien, slår Tandrevold fast.

– Jeg skal skamme meg, konstaterer Eckhoff.

Gikk på ultrasupersmell

Siden tema for podkasten er høydetrening, som er en vrien balansegang for idrettsutøvere, forteller også Eckhoff om sin verste opplevelse i høyden.

Det var i 2010 på et EBU Cup-løp på over 1700 meters høyde.

– Jeg gikk på en ultrasupersmell. Det var en sprint og jeg hadde åpnet for fort. I en oppoverbakke på sisterunden fikk jeg smellen. Jeg sto helt stille, jeg kom meg ikke fremover. Treneren vår, Raphaël Poirée, visste ikke hva han skulle si. Det er den verste skiopplevelsen min. Så til alle de der ute som får en smell og føler de ikke kommer fremover; jeg har vært der, forteller hun.