TIL ROMA: Henrikh Mkhitaryan går på lån fra Arsenal til Roma for resten av sesongen.
TIL ROMA: Henrikh Mkhitaryan går på lån fra Arsenal til Roma for resten av sesongen. Foto: AS ROMA

Arsenal låner ut Mkhitaryan

Henrikh Mkhitaryan (30) spiller resten av sesongen i Roma.

Henrikh Mkhitaryan går på lån fra Arsenal til Roma for resten av sesongen.

Det bekrefter Roma på sine hjemmesider.

Armeneren ankom den italienske hovedstaden på siste dag av det europeiske overgangsvinduet.

– Det er en stor mulighet for meg å starte på et nytt kaptittel i en stor klubb. Jeg vet hva som kreves i denne klubben og føler meg sikker på at vi kan oppnå store ting sammen, sier Mkhitaryan til Romas hjemmeside.

– Han passer inn her
Roma er strålende fornøyd med signeringen som har fått trøye nummer 77.

– Henrikh passer inn i vår plan om å ha en tropp der de yngre spillerne kan lære av de mer erfarne, og han har de tekniske kvalitetene som trengs for å tilpasse seg fotballen i Serie A, sier Romas sportsdirektør Gianluca Petrachi.

Mkhitaryan leverte seks scoringer og sju målgivende pasninger på 39 kamper for Arsenal forrige sesong. 30-åringen har fått tre innhopp på tre kamper denne sesongen.

– Alle i Arsenal ønsker Micki alt det beste i hans sesong i Roma, skriver Arsenal på sine hjemmesider.

Den offensive midtbanespillere var en del av byttehandelen med Manchester United, der Alexis Sánchez gikk motsatt vei i januar i fjor. Denne sesongen blir begge å se i Italia. Sánchez er allerede på plass på lån i Inter.

Mkhitaryan kom til Premier League med enorme forventninger etter å ha storspilt for Dortmund, der han i 2015/16-sesongen hadde 23 mål og 32 assist på 52 kamper for den tyske storklubben.

Hentet Kalinic
Samtidig bekrefter Roma at klubben også har hentet Nikola Kalinic på lån fra Atletico Madrid frem til 30. juni 2020.

Roma betaler Atletico to millioner euro for låneavtalen, og har også sikret seg en opsjon på å kjøpe landslagsspilleren for Kroatia for ni millioner euro ved sesongslutt.

– Det føles fantastisk å gå til denne klubben, sier Kalinic til klubbens hjemmeside.

Kalinic har tidligere spilt over 100 kamper i Serie A for Fiorentina og AC Milan. Han har også spilt for Hadjuk Split, Blackburn Rovers og Dnipro Dnipropetrovsk i løpet av sin karriere.

Roma sikret seg Manchester United-spiller Chris Smalling på lån forrige uke.

Hovedstadslaget har også hentet back Leonardo Spinazzola, keeper Pau López og midtbanespillerne Bryan Cristante og Amadou Diawara i sommer.