KJEMPER OM TITTELEN: En av disse elleve kommer til å stå igjen som Norgesmester.
KJEMPER OM TITTELEN: En av disse elleve kommer til å stå igjen som Norgesmester. Foto: John Erik Aasen

Én av disse blir 1,3 millioner kroner rikere

Norgesmesterskapet i poker nærmer seg slutten. Elleve deltakere er nå klare for siste dag av Main Event.

Nærmere 1800 deltakere stilte til start under årets Main Event i NM. En etter en har nå røket ut, og i morgen skal disse elleve kjempe om den største poker-tittelen i Norge, og 1,3 millioner kroner:

Lars Petter Sommer: 38-åringen fra Tønsberg har aldri klart bedre enn en 43. plass. Nå lover mannen, som har tolv big blinds igjen, å være offensiv på finaledagen.

Tor Pedersen: Selv beskriver Pedersen NM som en berg-og-dalbane. 47-åringen fra Gjøvik går inn i finaledagen med en chipcount på rundt 23 millioner.

Stig Henning Dybdahl: Mannen fra Askim sier selv at han har vært ute av turneringen mange ganger, men 42-åringen har klort seg fast. Dybdahl har aldri kommet forbi dag to av Main Event, men i morgen satser han på litt tur og seier.

Simen Thorsrud: Tapte drøyt 11 millioner chips på den siste hånda før finaledagen. Men 34-åringen fra Valdres er stadig optimistisk, og går for seier på NMs siste dag.

Acid Nilsen: Finaledagens andre deltaker fra Askim. Mannen, som snart fyller 38 år, kom på andre plass under NM i fjor, og til tross for at han går inn i finaledagen med en av de laveste stackene, går han for seier.

Steffen Retterholt: Sørlendingen, som holder til i Søgne i Vest-Agder, gikk helt til topps under Main Event i 2012, og nå går 35-åringen for sin andre NM-tittel. Skulle Retterholt gå helt til topps, blir han den første som vinner Main Event to ganger.

Eirik Bjørbæk: 45. plass fra Main Event er hans beste plassering. På finaledagen spiller 30-åringen fra Skien om den aller gjeveste tittelen, og han innrømmer selv at han blir svært skuffet om førsteplassen skulle glippe.

Erlend Klovning: Sunnmøringen spiller sin første liveturnering noensinne, og har imponert stort. Før finaledagen er 27-åringen fra Aalesund en av de med lavest sjetong-beholdning, men han forklarer at han skal være aggressiv og gå for topp fem.

Ole Hansen: Planen var egentlig å «bare overleve» dag 1, men nå er 37-åringen fra Tønsberg en av de siste elleve. For hans del er fokuset på å nyte finaledagen og kose seg på NMs siste dag.

Peder Andreas Øyre: Den yngste spilleren av de gjenværende, med sine 20 år. Gutten fra Sogndal har en 95. plass som beste plassering fra Main Event, og hadde ikke forventet å komme så langt. Nå går han for seier.

Aksel Berg Hansen: Ingen har flere sjetonger enn 23-åringen fra Stavanger. Godt over 51 millioner sjetonger er det han starter finaledagen med, og selv om han aldri har vært i nærheten av en slik plassering i NM, lover han å «peise på» for seier i sitt tredje forsøk.

Alle de elleve som er med på finaledagen har allerede sikret seg en god slump med penger. Under ser du oversikten over utbetalingene på de gjenværende plassene:

1. 1.295.000
2. 735.000
3. 520.000
4. 380.000
5. 300.000
6. 230.000
7. 175.000
8. 125.000
9. 95.863
10-11. 80.000

Det vil også bli kåret tre andre Norgesmestere mandag, High Roller, Turbo og Ladies. Finalen av Main Event ser du på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo mandag fra klokken 13.00.