Kapteinen så rødt, men Akintola slapp unna etter stygg albue

Rosenborg måtte spille over halve kampen med én mann mindre, men klarte likevel å få med seg poeng mot Vålerenga.

Vålerenga - Rosenborg 1-1

Mike Jensen kastet seg inn i en grisete takling på sin tidligere lagkamerat Matthias Vilhjalmsson, og dermed måtte Rosenborg klare seg med ti spillere etter 38 minutter.

Det var likevel trønderne som tok ledelsen i hovedstaden. Vegar Eggen Hedenstad fikset 1-0 på et nydelig frispark fra 25 meter, men Christian Dahle Borchgrevink utlignet med et flakkende kanonskudd kort tid senere.

Dermed endte det 1-1 i en intens og tidvis stygg kamp på Intility Arena. Men det var ikke bare scoringene som vekket oppsikt. David Akintolas smalt albuen rett inn i hodet til Sam Adekugbe i førsteomgang, men slapp unna uten kort.

Sportsnyhetene: Se den kontroversielle situasjonen i videovinduet øverst i saken.

Etter kampen innrømmer dommer Rohit Saggi at det var en feil avgjørelse.

– Hadde vi sett situasjonen slik vi nå har sett den på video, så hadde han fått rødt kort, sier Saggi til TV 2.

Vålerengas Adekugbe var sint i pausen, men etter kampslutt var tonen en annen fra forsvarsspilleren.

– Det går fint. Det er sånt som skjer i kampens hete. Jeg vil ikke sette ham i et dårlig lys. Han er en god spiller, sier canadieren til TV 2 etter kampslutt.

Akintola har selv følgende å si om albuebruken.

– Jeg syns ikke det var rødt kort. Det var mye følelser og alt skjedde veldig fort. Jeg ville bare kjempe om ballen. Albuen min traff ham. Vi har snakket om det og alt er fint. Det var ikke med vilje. Jeg har allerede sagt unnskyld og at det ikke var meningen, sier Rosenborg-spilleren til TV 2.

Slik var kampen
Bård Finne var nærmest scoring i den første omgangen. Bergenseren driblet seg fri og sendte i vei et farlig skudd mot mål, men forsøket smalt i tverrliggeren.

Omgangen var preget av mye stygt spill. Det begynte med en duell mellom Sam Adekugbe og David Akintola, der sistnevnte ga Vålerenga-spilleren en stygg albue rett i hodet. Men dommer Rohit Saggi viste ikke frem noe kort.

– Han traff meg med vilje. Det er ingen tvil. Jeg skjønner ikke hvordan noen av dommerne ikke klarte å se det, sa VIF-spilleren til Eurosport i pausen.

Etter den uhyggelige duellen svarte Adekugbe med å sende Akintola rett i stadionmuren på usportslig vis. I pausen innrømmet canadieren at det var en hevnaksjon.

– Ja, jeg ville knuse ham, sa en ærlig Adekugbe.

Situasjoen gikk hardest utover en uskyldig kameramann som fikk en flygende Akintola rett over seg.

Syv minutter før pause mistet Rosenborg-kapteinen først ballen og like etterpå hodet. Dansken fikk et dårlig touch, og prøvde å vinne ballen tilbake. Det forsøket slo helt feil ut da Jensen endte opp med å klippe ned Matthias Vilhjalmsson bakfra. Da valgte Saggi å dra frem det røde kortet.

Praktfull frispark-scoring
Men Rosenborg lot seg ikke knekke av utvisningen. Åtte minutter etter hvilen tok Vegar Eggen Hedenstad oppstilling for å skyte et frispark fra omlag 25 meter. Backen løftet ballen elegant over muren og ballen dalte ned i det nærmeste hjørnet bak VIF-keeperen til 1-0.

Etter 59 minutter svarte Vålerenga. Christian Dale Borchgrevink dunket til fra skrått hold, og ballen flakket skikkelig på vei mot André Hansen. Den ellers så solide sisteskansen klarte ikke å hindre at ballen gikk i mål til 1-1.

Maars Johsen fikk debuten
Med litt over 20 minutter igjen å spille fikk nyinnkjøpte Bjørn Maars Johnsen sin Rosenborg-debut da han ble byttet inn til fordel for Alexander Søderlund. Maars Johnsen har for øvrig spilt for Vålerenga tidligere, men angriperen fikk aldri noen førstelagskamper for Oslo-klubben.

Til tross for at trønderene var én mann mindre, var de hvitkledde langt fra ufarlige. Både Tore Reginiussen, Gjermund Åsen og Maars Johnsen var veldig nær ved å utligne for RBK.

Men på overtid fikk Vålerenga en gigantisk mulighet. Vilhjalmsson fikk heade fra tre meter etter et hjørnespark, men forsøket gikk i stolpen og ut. Dermed endte det 1-1 i hovedstaden.

– Det var bittert. Jeg hadde kanskje litt for god tid og prøvde å sette den helt til siden, sier Vilhjalmsson til TV 2.