Lafferty utvist for filming - så raknet det for Sarpsborg

Sarpsborg kollapset etter at Kyle Lafferty ble utvist. – Tullete dømming, sier TV 2-ekspert.

Sarpsborg 08 - Viking 2-2

Sarpsborg ledet 2-0, men måtte klare seg uten den nyinnhentede stjernespissen Kyle Lafferty etter at han ble utvist for filming etter 69 minutter.

Nordiren fikk det første gule kortet kun 20 sekunder ut i debuten etter en småstygg albue, og i andreomgang mente dommer Kai Erik Steen at Lafferty filmet i en duell med Iven Austbø. Dermed fikk angriperen sitt andre gule kort.

I løpet av kampens fem siste ordinære spilleminutter scoret både Tommy Høiland og Even Østensen, og dermed klarte Viking 2-2 i Østfold.

TV 2s fotballeksperter mener at Lafferty aldri burde blitt utvist.

– Det er ingen av Viking-spillerne som roper på filming. Dommeren finner likevel ut at det skal straffes med gult kort nummer to. Det er tullete dømming, sier Jesper Mathisen.

– Keeper gjør en god jobb. Det bør dommeren bare la spillet fortsette. Det er ikke et utpreget forsøk på filming. Det er litt kontakt.

Ivar Hoff var også enig i at spissen ikke burde fått sitt andre gule.

– Jeg får ikke inn i hodet at en britisk spiller av hans kaliber driver med filming, sier Hoff.

Den nordirske landslagsspilleren ble hentet til Sarpsborg tidligere denne uken. 31-åringen har tidligere spilt for klubber som Rangers, Palermo, Norwich og Birmingham.

Slik var scoringene
Sarpsborg kunne med seier ha tatt steget bort fra nedrykksplass. Det så lenge lovende ut, da hjemmelaget tok ledelsen mot slutten av første omgang. Magnar Ødegaard var på rett plass og headet en retur i mål fra seks-sju meter.

Etter 56 minutter kunne hjemmepublikummet juble på nytt. Etter en duell inne foran Vikings mål fikk Mustafa Abdellaoue hodet på ballen, som dalte ned bak Vikings keeper Iven Austbø. Dette var «Mos» første mål for Sarpsborg.

Men Viking ga ikke opp, og i det 69. minutt kom det hjelp. Kyle Lafferty gikk ned i feltet da Austbø snappet ballen. Dommeren mente at Lafferty filmet, og han fikk sitt annet gule kort.

Dermed ble det et voldsomt press mot Sarpsborg-målet. Reduseringen kom ved Tommy Høiland i det 85. minutt, mens Even Østensen skled ballen i mål fire minutter senere og sikret ett poeng.

TV 2-ekspert Mathisen lot seg ikke imponere over hvordan østfoldingene forsvarte seg på tampen.

– Hva i all verden er det de holder på med? Snakk om ikke å forsvare egen boks. Det kommer ett løp i boksen, men ingen er i nærheten av å stoppe ham, sier Mathisen om 2-2-målet.