Scoret praktmål - så skjedde dette

Gilli Rolantsson måtte ut med skade etter å ha scoret et skikkelig klassemål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm - Brann 1-3

Etter to strake tap slo Brann tilbake med en sterk seier på Årasen. Gilli Rolantsson gjorde en glitrende jobb da han fikset 3-1 etter et supert raid, men senere i omgangen måtte færøyingen ut etter en ekkel hodesmell.

Simen Kind Mikalsen prøvde seg på et brassespark i Brann-boksen, men endte opp med å treffe Rolantsson rett i ansiktet.

– Han treffer ikke ballen, han treffer Rolantsson. Det er vondt å se på. Han ser på ballen hele tiden, han ser ikke hvor Brann-spilleren er. Det er ikke tilsiktet, sa Ivar Hoff under FotballXtra.

Vingen måtte byttes ut, men gikk av banen for egen maskin. Kind Mikalsen ble for øvrig straffet med et gult kort.

Sportsnyhetene: Se alle scoringene øverst i saken.

Overfor BT forteller Brann-trener Lars Arne Nilsen at trolig er snakk om en hjernerystelse.

– Det var et kakk i hodet som var så tøft at vi ikke våget å spille med ham, sier treneren.

Det var for øvrig nesten to måneder siden forrige gang Rolantsson fikk sjansen fra start for Brann i Eliteserien.

Slik var kampen
Med både Daouda Bamba og Veton Berisha ute med karantene, valgte Lars Arne Nilsen å starte med de to midtbanespillerne Petter Strand og Kristoffer Barmen på topp. Det gikk ikke lang tid før Strand noterte seg for scoring.

Etter 12 minutter sendte 25-åringen rødtrøyene i føringen. Den anvendelige spilleren skjøt et frispark via muren og i mål til 1-0.

– Keeper blir utspilt når den går via muren. Det er umulig for keeper, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Midtveis i omgangen utlignet Simen Rafn for vertene da han prikket inn 1-1 etter et innlegg fra Simen Kind Mikalsen.

Brann-keeper Håkon Opdal var langt fra fornøyd med at scoringen ble godkjent. Keeperen mente at Arnor Smarason burde vært avvinket for offside. TV-bildene viste også at Smarason var offside-plassert, men islendingen var ikke borti ballen.

– Han står foran Opdal i det skuddet går. Smarason forstyrrer kanskje Opdal nok til at det burde blitt blåst, men Svein Oddvar Moen mener noe annet, sa Mathisen.

Men Brann svarte etter 34 minutter. Ruben Yttergård Jenssen avanserte hurtig fremover før han slapp ballen ut til navnebror Kristiansen. Innlegget var i utgangspunktet ikke veldig farlig, men LSK-keeper Maric klarte ikke å holde ballen, og returen falt rett i beina til en våken Yttergård Jenssen som prikket inn sitt tredje ligamål for sesongen.

TV 2-ekspert Ivar Hoff var langt fra fornøyd med keeperspillet til Maric.

– Han bør løsne litt på den hjelmen, så han får litt luft. Han har hatt en kjempesesong, og Lennartsson sa at han ikke hadde gjort en eneste tabbe. Så kom hodesmellen…

– Den tabben der skal ikke en keeper i Eliteserien gjøre, sa Hoff.

Mer keeper-rot
Kort tid før pause rotet Maric igjen. Kroaten var utenfor sekstenmeteren da han bommet på ballen, og keeperen felte Barmen da han prøvde å rydde opp. Brann-spillerne ropte på utvisning, men Moen valgte å nøye seg med det gule.

– Jeg tror det var riktig med gult. LSK har flere forsvarsspillere rett i nærheten av Barmen, sa Mathisen.

Frisparket ble det ingenting ut av, og dermed gikk lagene til pause på 2-1 til Brann.

Gjestene fikk en god start etter hvilen. Gilli Rolantsson kom på et strålende raid nedover venstrekanten, og etter å ha ført ballen fra langt inn på egen banehalvdel og ned til dødlinjen, tok færøyingen seg forbi Rafn og dunket til i det motsatte hjørnet til 3-1.

– Han løper nesten 80 meter! Rolantsson løper nærmest fra egen sekstenmeter og helt til dødlinjen før han dribler seg forbi og scorer, sa Mathisen, som heller ikke her var helt fornøyd med LSK-keeperen.

– Igjen er det heller ikke optimalt keeperspill, sa Mathisen om Maric.

Like etter fikk LSK en ball i nettet bak Opdal, men denne gang ble Smarason avvinket for offside.

Målscoreren ut etter stygg hodesmell
Etter 72 minutter kokte det skikkelig på Årasen. Kind Mikalsen prøvde seg på et brassespark i Branns sekstenmeter, men det eneste han traff var ansiktet til Rolantsson.

– Han treffer ikke ballen, han treffer Rolantsonn. Det er vondt å se på. Han ser på ballen hele tiden, han ser ikke hvor Brann-spilleren er. Det er ikke tilsiktet, sa Ivar Hoff.

Mathisen var også enig i at gult kort var en riktig avgjørelse.

Færøyingen kom seg heldigvis på beina igjen, men vingen måtte byttes ut etter den stygge smellen.

Ni minutter før slutt fikk Melgalvis en stor mulighet til å redusere, men fra åtte meters hold gikk skuddet like utenfor stolpen. Det ble lagt til seks minutter, men Lillestrøm klarte ikke å skape skikkelig spenning.

Dermed tok Brann en viktig seier etter to tunge tap på rad.