Etter 3-0-seieren over Burnley satte Liverpool ny klubbrekord med 13 seirer på rad i ligaen.

– Det er en stor prestasjon å vinne 13 strake kamper, men vi har ikke vunnet noe ennå. Vi har en pause nå, men vi vil fortsette i samme stil og vinne enda mer, sier Virgil van Dijk til Sky Sports etter seieren på Turf Moor.

Nederlenderen, som nylig ble stemt frem til årets spiller i Europa, roser midtbanen som er foran ham på banen, og trekker spesielt frem en lagkamerat.

– Fabinho er som Inspector Gadget. Han er overalt, beina hans er overalt. Som de lange ballene vi fikk mot oss, som midtstoppere ville vi gå for dem, ikke la midtbanen ta dem, sier van Dijk med et smil.

Landslagsstopperen er klar på at Liverpool hadde en god plan på hvordan de skulle ta sin 13. strake seier.

– Vi ville at de tre på midten skulle vinne andreballene og så angripe. Når de slår lange baller trenger vi midtbanespillerne våre der, vi var godt foreberedt. Om man ser på målene vi har sluppet inn så langt, burde vi gjort bedre, men det har ingenting med at vi står høyere på banen, forklarer Liverpool-stopperen.

– Vi har brukt uken godt og øvd på slik de spiller. Heldigvis trente jeg mot Origi som har hjulpet meg godt med å takle denne utfordringen.

Etter fire serierunder leder Merseyside-klubben ligaen med full pott etter fire kamper. Virgil van Dijk mener spillerne i troppen gir hverandre selvtillit.

– Med kvaliteten vi har i hele laget, også på benken, vet alle hvor gode vi kan være. Nå er fokuset på neste på kamp, men det var et godt resultat i en vanskelig bortekamp mot Burnley, sier han.

Nå skal Premier League-stjernene spille EM-kvalifisering og privatlandskamper. De er tilbake i aksjon i ligaen 14. september når Liverpool tar imot Newcastle på Anfield.