Aston Villa følte seg snytt på overtid: – Jeg skjønner det ikke

Med én mann mindre trodde Aston Villa de hadde utlignet fem minutter på overtid, men dommer Kevin Friend hadde allerede blåst i fløyta. Se situasjonen over!

Det ble en dramatisk dag på Selhurst Park. Aston Villas Trezeguet ble utvist, og tidligere Villa-spiller Jordan Ayew sendte hjemmelaget, men det var på overtid dramatikken virkelig brøt løs.

Seks minutter på overtid Villa-kaptein Jack Grealish tok ansvar. Han dro seg forbi et par Palace-spillere før han fikk spilt ballen videre til Henri Lansbury før han gikk i bakken. Lansbury var iskald, og satte ballen i lengste hjørne.

Det var bare ett problem for Villa – spillet var allerede avblåst. Trolig mente dommer Kevin Friend at Grealish filmet, men på bildene så det ut som det var klar kontakt mellom Grealish og Palace-stopper Gary Cahill. Likevel grep ikke VAR inn, og dermed vant hjemmelaget 1-0. Mer bensin på bålet i VAR-diskusjonen.

Villa-spillerne med Grealish i spissen forstod overhodet ikke noe av dommerens avgjørelse. Det gjorde heller ikke TV 2s eksperter i studio.

– Jeg må ærlig innrømme at vi ikke skjønner så mye vi heller, sa Petter Myhre i studio.

Aston Villa-manager Dean Smith forstod heller ikke hvorfor dommerteamet annullerte scoringen.

– Målet skulle blitt godkjent. Jeg kan ikke skjønne hvorfor det ikke ble det. Jack får en dytt i ryggen og Gary Cahill går inn for å takle. Han er på vei ned, når han får gitt den videre til Henri som scoret. Jeg ser ikke hva som er galt Vi har har VAR nå, og det burde blitt sett på og omgjort, men tydeligvis ikke, sier Smith.

– Jeg visste ikke hva det var på det tidspunktet, jeg trodde han hadde gitt oss frispark. Prestasjonen hans var etter min mening dårlig i hele kampen. Han er et menneske og gjør feil, han gjorde en stor feil i dag.

– Når du har 3500 Villa-fans der som setter spørsmål ved beslutningene dine allerede etter 20 minutter, sier det deg noe om dommerens prestasjon i dag.

Villa-spiller John McGinn ville ikke uttale seg for mye om saken, men gjorde ikke mye for å skjule hva han mente.

– Jeg er skuffet, for å si det mildt. Det er ikke mye vi har lov til å si, annet enn at vi har sett reprisen. Den snakker for seg selv. Det er skuffende for oss. Vi har teknologien til å endre disse tingene, men det ser ikke ut til å virke. Vi har blitt ranet for et poeng vi fortjente, men vi må bare reise oss igjen.

Crystal Palace-manager Roy Hodgson var naturlig nok mer fornøyd enn Villa-gjengen.

– Det kommer til å være alt det handler om, og det er uheldig for oss. Bortsett fra de første 15-20 minuttene, var det en veldig god prestasjon av oss. Med alt vi skapte, alle cornerne og de gangene Tom måtte redde og forsvarerne deres blokkere, kunne vi ha avgjort lenge før den kontroversielle situasjonen. Jeg har vært med lenge i gamet, og i dag tar jeg det med et smil fordi det har gått min vei, men det kommer nok en gang i løpet av sesongen der jeg vil føle meg urettferdig behandlet, sier Hogdson.

– Vi trodde vi hadde kastet bort det som skulle vært en komfortabel seier etter en veldig god prestasjon, at vi skulle tape to poeng. Heldigvis hadde dommeren tatt beslutningen sin før ballen nådde frem til han som scoret målet.

– Vi er veldig takknemlig for det, men jeg skjønner at Aston Villa, med rette, er sint på den beslutningen. Når slikt skjer med deg, når du tror du har reddet det i siste minutt og så tas det vekk fra deg, er det hardt å svelge. Men jeg ber ikke om unnskyldning for at jeg synes vi var klart bedre over 90 minutter, og vi trenger ikke be om unnskyldning over at vi vant kampen.