VISER FORM: Carl Fredrik Hagen imponer i Vuelta à España.
VISER FORM: Carl Fredrik Hagen imponer i Vuelta à España. Foto: Tom Hansen

Hagen imponerer i Vueltaen – kjørte seg opp til topp sju i sammendraget

Carl Fredrik Hagen (27) kom seg med i et brudd på den åttende etappen av Vuelta à España. Nikias Arndt vant etappen, men nordmannen kjørte seg opp til en 7. plass i sammendraget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Vuelta à España på TV 2 Sumo.

Carl Fredrik Hagen kom seg tidlig av gårde i et 21-mannsstort brudd, og etter hvert ble det klart at hovedfeltet ikke hadde til hensikt å kjøre dem inn.

Team Sunwebs Nikias Arndt vant spurten blant utbryterne, men Hagen imponerte på etappen og gjorde en god jobb for lagkamerat Tosh van der Sande, som ble nummer tre.

Hagen ble til slutt nummer 13. Hovedfeltet trillet inn hele ni minutter og 24 sekunder bak vinneren Arndt. Dermed ble det trøyebytte. Astanas Miguel Ángel Lopéz mistet den røde ledertrøyen til Cofidis' Nicolas Edet.

Samtidig kjørte Carl Fredrik Hagen seg opp fra 22. til 7. plass i sammendraget. Oppegård-gutten er bare 17 sekunder bak en rytter som Nairo Quintana på plassen foran.

27-åringen var et eneste stort glis etter etappen.

– For å være ærlig var det egentlig ganske mye lettere enn i går. Jeg kjørte jevnt hele dagen og kunne spare litt krefter. Avslutningen passet meg fint med den lange bakken. Jeg skulle bare følge i bakken og så var Tosh (Van der Sande) vårt beste seierskort i finalen. Det var nære, sier han til TV 2.

– Jeg klatret i sammendraget. Hovedmålet mitt er jo å fullføre, jeg har ikke hatt noe mål om å kjempe topp ti sammenlagt. Men til å være første uken i en Grand Tour, så synes jeg det er kjempeålreit. Jeg gleder meg til å se hvordan kroppen fungerer de neste dagene.

Hagen vil nå prøve å gjøre det han kan for å havne høyest mulig sammenlagt.

– Selvfølgelig skal jeg prøve, og jeg skal prøve å bite meg med. Men jeg tror det er veldig viktig at jeg ikke blir overivrig, for jeg vil veldig mye. Jeg skal kjøre smart. Jeg stortrives og skal bare fortsette å ha det gøy på sykkelen.

Ble hjelperytter i finalen

Førsteårsproff Hagen har ikke vært i brudd tidligere denne Vueltaen. 27-åringen har ønsket å se hvor høyt han kan komme i sammendraget og har derfor sittet i feltet og forsøkt å henge med kanonene så lenge som mulig.

Det hadde brakt ham opp til en anselig 22. plass sammenlagt før lørdagens etappe, ti minutter og åtte sekunder bak sammenlagtleder Miguel Ángel Lopéz.

Etter flere beintøffe etapper, og noe som kan kalles en kongeetappe i vente søndag, var det en kupert, men ikke avskrekkende etappe som sto på menyen lørdag.

35 kilometer før mål kom den største utfordringen med 7,4 kilometer lang stigning opp Puerto de Monserrat. Der begynte utfordrerne som ventet å støte på hverandre og Hagen var våken langt fremme i feltet.

Et realt skybrudd traff rytterne i utforkjøringen inn mot den flate avslutningen i Igualada. Dermed ble det en svært kaotisk finale, hvor flere ryttere gikk av gårde. Da ble Carl Fredrik Hagen mer eller mindre hjelperytter for den spurtsterke lagkameraten Tosh van der Sande.

I spurten var det imidlertid Nikias Arndt som var sterkest.