Ble vraket fra landslaget – leverte tre målgivende på et kvarter

Mats Møller Dæhli ga Lars Lagerbäck grunn til å gruble over tirsdagens landslagsuttak. St. Pauli-vingen vartet opp med tre målgivende pasninger lørdag.

I STORSLAG: Mats Møller Dæhli imponerte med tre målgivende pasninger på et kvarter. Foto: Lise Åserud

24-åringen har storspilt for den tyske klubben den siste tiden, men ble vraket fra troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Sverige.

Lørdag fortsatte Dæhli storspillet og noterte seg for tre målgivende pasninger i første omgang da St. Pauli spilte 3-3 borte mot Dynamo Dresden.

I oppgjøret fikk Leo Østigård sin debuten for kultklubben fra Hamburg. 19-åringen erstattet Marvin Knoll elleve minutter før slutt. Åndalsnes-gutten er på lån fra Premier League-klubben Brighton.

Håvard Nielsen scoret sitt første Greuther Fürth-mål da laget spilte 2-2 borte mot Arminia Bielefeld. Det var 26-åringens femte kamp for sin nye klubb.

Dæhli-show

St. Pauli tok ledelsen da Dimitrios Diamantakos fant nettmaskene på et hjørnespark signert Dæhli etter 13 minutter.

Tre minutter senere mottok Oslo-mannen ballen fra Diamantakos og fant umarkerte Waldemar Sobota. Fra fem meter gjorde polakken ingen feil og doblet ledelsen for gjestene.

Dæhlis tredje assist var et faktum etter 29 minutter. Med en genial pasning fant 24-åringen igjen Diamantakos. Grekeren snudde på en femøring og satte sitt andre for dagen.

Seieren glapp

Like før pause fikk 24-åringen den tvilsomme æren av å få St. Paulis første gule kort i kampen.

Tross 3-0-ledelse ble det lite jubel på hjemreisen til Hamburg. To scoringer signert Jannis Nikolaou skapte spenning, og seieren glapp for St. Pauli da Moussa Kone utnyttet svakt keeperspill og satte inn 3-3.

Like før kampens siste scoring ble Dresden-laget redusert til ti mann. Ved hjelp av videodømming fikk tomålsscorer Nikolaou marsjordre.

3-3 gjør at St. Pauli dermed med fem poeng på sesongens fem første kamper. Dæhli ble erstattet av Christopher Buchtmann like før slutt.