BLIR IKKE RBK SPILLER: Ifeanyi Mathew ble ikke enig om lønnsbetingelsene.
BLIR IKKE RBK SPILLER: Ifeanyi Mathew ble ikke enig om lønnsbetingelsene. Foto: Fredrik Hagen

Ble ikke enige om lønn - Mathew-overgangen trolig i vasken for RBK

For tredje gang har RBKs forsøk på å hente Ifeanyi Mathew skjært seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som TV 2 meldte tidligere lørdag var klubbene enige og alt lå alt til rette for at Rosenborg skulle hente midtbanespilleren Ifeanyi Mathew (22) fra Lillestrøm.

Nå har imidlertid overgangen trolig strandet i siste liten. Ifølge Adresseavisen var det Mathews lønnskrav som veltet det hele til slutt.

– Ingen inn, ingen ut hos oss slik det står nå, sier RBK-trener Eirik Horneland til avisen.

– Vi er særdeles komfortable med troppen vi har, inn mot en spennende høst. Vi har en tropp som er i utviklng individuelt og kollektivt, og som vi ønsker å utvikle ytterligere, fortsetter Horneland.

Da TV 2 møtte Rosenborg-leder Tove Moe Dyrhaug i Monaco fredag, gikk hun langt i å antyde at det kommer til å skje endringer i Rosenborg-troppen på tampen av overgangsvinduet.

– Vi får se da. Det pleier jo å skje ting i løpet av de siste dagene i overgangsvinduet, sa hun og gliste lurt.

Strandet for tredje gang

Det var kun detaljer som gjenstod før Mathew ble Rosenborg-spiller da overgangen strandet. Dette er tredje gang RBK står slukøret igjen.

Nigerianeren har også tidligere takket nei til Rosenborg, både i januar og i sommer.

I januar ble Mathew lånt ut til Osmanlispor, men den tyrkiske klubben hadde ikke råd til å løse ut kjøpsopsjonen. Tidligere i sommer takket han nei til RBK fordi han ønsket å fortsette karrièren i utlandet.

– Han vil ikke til norsk fotball, så målet er å fortsette i utlandet. Det er flere forespørsler og det er litt interesse. Nå venter vi på at ting blir mer konkret, sa hans agent Emefie Aneke Atta til TV 2 tidligere i sommer.

Tidligere denne uken åpnet spilleren selv likevel for en RBK-overgang.

– Jeg har hele tiden sagt at Rosenborg er en god klubb. Utgangspunktet har vært at jeg ikke har ønsket å gå til en annen norsk klubb, men jeg ser annerledes på det nå. Jeg er åpen for å gå til Rosenborg om de er interessert, sa han til Romerikes Blad tidligere denne uken.

Mathew har trent for fullt med LSK den siste måneden, men har ikke spilt. Kontrakten hans med Lillestrøm går ut 31. juli 2020.