Kristoff-seier i Deutschland Tour – tok over ledertrøyen

Alexander Kristoff (32) var sterkest i spurten på den andre etappen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se spurten i Sportsnyhetene øverst!

Til tross for en rekke angrep på de siste kilometerne på etappe to i Deutschland Tour, ble det en samlet spurt til Göttingen, der Alexander Kristoff spurtet inn til seier.

Da Kristoff gikk til, var det ingen som kunne følge. Nordmannen knuste Sonny Colbrelli og Yves Lampaert på andre- og tredjeplass.

– Det er stort å ta denne seieren. Forrige seier var i Sveits rundt før Touren. Jeg slet i Tour de France, men formen er bedre nå før VM, sier han i intervjuet vist på Eurosport.

Dermed starter Alexander Kristoff den tredje etappen fra Göttingen til Eisenach i den røde ledertrøyen, som ble båret av Pascal Ackermann på andre etappe fredag.

Alexander Kristoff leder sammendraget med ti sekunder på Colbrelli, mens Lampaert er nummer tre med tolv sekunder opp.

– Morgendagens etappe kommer til å være hardere enn i dag, og denne etappen var på grensen, så det kan bli vanskelig å beholde ledelsen, men jeg skal prøve, sier Kristoff.

Remco Evenepoel satt i solobrudd i 100 kilometer på etappen, men ble tatt igjen med ni kilometer igjen til mål.

– Han imponerer. Jeg var ikke sikker på om vi skulle klare å hente ham. Det er en fyr vi kommer til å se mye av i fremtiden, sier Kristoff.

Kristoff ble nummer to på den første etappen torsdag. Derfor triumferte han i den grønne poengtrøyen på lån fra Pascal Ackermann.

Deutschland Tour går over fire etapper og avsluttes søndag.