I DYP SORG: Her feirer Xana og pappa Luis Enrique Champions League-triumf med Barcelona i 2015. Torsdag gikk den tidligere Barcelona-trenerens datter bort så altfor tidlig.
I DYP SORG: Her feirer Xana og pappa Luis Enrique Champions League-triumf med Barcelona i 2015. Torsdag gikk den tidligere Barcelona-trenerens datter bort så altfor tidlig. Foto: AP Photo/Michael Probst

Luis Enriques ni år gamle datter døde av kreft

– Vi vil tenke på deg hver eneste dag i resten av vårt liv.

Tidligere Spania- og Barcelona-trener Luis Enrique er i dyp sorg. Torsdag forteller 49-åringen om tragedien som har rammet familien.

– Vår datter Xana gikk bort i ettermiddag, 9 år gammel, etter å ha kjempet mot osteosarkom i fem intense måneder, skriver han på Twitter.

Luis Enrique var Spania-sjef da Xana ble diagnostisert med benvevskreft.

Enrique forlot overraskende og brått den spanske landslagstroppen rett i forkant av EM-kvalifiseringskampen mot Malta i mars. Det ble da ikke oppgitt noen årsak, men flere omtalte saken både som «prekær familiesituasjon» og «personlige utfordringer».

I juni ga han seg i jobben fordi datteren var alvorlig syk. 49-åringen takker sykehuset for den hjelpen de fikk i den vanskelige tiden.

– Vi vil personlig takke sykehuset Sant Joan de Deu og Sant Pau for deres dedikasjon og behandling, og til alle de frivillige. Spesielt vil vi trekke frem til palliative omsorgsteamet ved Sant Joan de Deu, skriver han.

Palliativ behandling, også kalt lindrende behandling, er ifølge Kreftforeningen en behandlingsform der man forsøker å gi best mulig symptomlindring, pleie, omsorg og livskvalitet for pasienter med uhelbredelig sykdom.

– Vi vil savne deg veldig, men vi vil tenke på deg hver eneste dag i resten av vårt liv, med håp om at vi vil møtes igjen i fremtiden. Du vil være stjernen som leder familien vår. Hvil i fred, lille Xana, skriver Enrique.