Moldes drøm om europacup knust

Leke James scoret målet som hadde holdt til Europaliga-avansement, men så sviktet Molde-forsvaret på et hjørnespark.

Molde - Partizan Beograd 1-1 (2-3 sammenlagt)

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Det blir ikke Europaliga-spill på Molde denne sesongen etter å ha spilt 1-1 mot Partizan Beograd på hjemmebane torsdag.

Med 1-2 i den serbiske hovedstaden forrige uke ble tapte Molde 2-3 sammenlagt.

– Jeg er skuffet og lei meg, men sånn er fotballen. Vi slapp inn mål når vi ikke skulle slippe inn, og da går vi ikke videre, sier Molde-stopper Ruben Garbielsen til TV 2.

Leke James ga Molde ledelsen etter 72 minutters spill, men det tok ikke mange minuttene før utligningen fra Partizan kom.

Kristoffer Haraldseid ble presset av en Partizan-spiller, slik at Nemanja Miletic fikk gå opp alene og stange inn 1-1-scoringen.

– Det er et soleklart frispark i feltet. Vår spiller ble holdt igjen, han ble tatt livtak rundt, så det er så soleklart det går an å bli. Det er enda mer irriterende når den type ting skjer. Det er sånn fotballen er, så man lærer å leve med det, men det er ekstra bittert når dommerne ikke får det med seg, sier Molde-trener Erling Moe.

– VAR hadde uten tvil tatt den, så det er kanskje det neste vi må ha, sier Moe med et lite smil.

– Jeg er ikke fan av VAR, men skulle gjerne hatt det i dag hvis det var såpass tydelig. Jævlig kjedelig hvis det er frispark, men skulle ønske VAR var her akkurat nå, sier Ruben Gabrielsen.

Dermed blir Rosenborg eneste norske lag i Europaligaen, som har trekning av gruppespillet fredag.

Partizan farligst før pause

I første omgang virket Molde-spillerne tynget av alvoret og fremsto upresise og tannløse. Gjestene fra Serbia produserte de største sjansene før hvilen, og løsnet to farlige skudd fra gode posisjoner tidlig i kampen. Alex Craninx i Molde-buret var med på notene ved begge anledninger.

Da Molde-spillerne kom ut på banen i annen omgang så det ut til at de hadde ristet av seg nervene. Allerede etter to minutter var hjemmelaget farlig frampå etter en corner, men ingen Molde-spillere fikk hodet på ballen.

Kun få minutter senere var Magnus Wolff Eikrem nære etter et skudd fra sekstenmeteren, men ballen snek seg like på utsiden av stolpen.

Mål annullert for offside

Knapt 20 minutter før slutt steg stemningen da Leke James sørget for at Molde hadde en fot i europaligaens gruppespill. Eikrems frispark skiftet retning og havnet ved bakre stolpe. Der kom James og prikket ballen bak en utspilt Partizan-keeper.

Sju minutter senere sank imidlertid stemningen tilsvarende. Da lukket Nemanja Miletic døra for Moldes Europa-drøm. Miletic fikk stå helt umarkert etter en corner og stanget det serbiske laget til Europaligaen.

Etter utligningen hadde Molde et par halvsjanser, men det ble med nesten for Molde-spillerne. Gjestene hadde ytterligere en ball i nettet mot slutten av kampen, men målet ble annullert for offside.