UTSLÅTT: Casper Ruud klarte ikke å ta seg videre fra første runde i US Open. Foto: Mike Stobe
UTSLÅTT: Casper Ruud klarte ikke å ta seg videre fra første runde i US Open. Foto: Mike Stobe

Ruud distrahert av «dott» i øret - røk ut av US Open

Casper Ruud kom til kort mot den hardtslående tyskeren Jan-Lennard Struff i 1. runde av US Open. Kampen endte 4-6, 4-6, 2-6.

Ruud slapp å spille kvalifisering til sesongens siste Grand Slam-turnering, men fikk til gjengjeld meget tøff motstand i 1. runde. Struff er rangert som nummer 35 i verden, mens Ruud er å finne 19 plasser lenger ned på lista.

Tyskeren ladet servekanonen allerede fra start i tirsdagens kamp og la raskt press på Ruud. Nordmannen kjempet likevel i land sine to første servegame, men i det tredje ble han brutt. Det ga Struff overtaket han trengte til å ta hjem den første settet med 6-4.

Ruud var riktignok uhyre nær ved å bryte tilbake i Struffs fjerde servegame, men breakballen alle trodde tyskeren hadde slått ut, viste seg å være på linjen med minste mulige margin etter at videoteknologien ble koblet inn.

Øreproblemer

Underveis i åpningssettet ba også nordmannen om medisinsk tilsyn flere ganger. 20-åringen pekte mot sitt venstre øre og hadde tydeligvis problemer med det.

I pausen mellom de to første settene bekreftet sportssjefen i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, at Ruud skal ha klaget over å ha hatt en «dott» i øret som distraherte ham.

– Det hadde nok ikke veldig mye påvirkning på spillet. Det er nok litt irriterende, men det er ikke noe som er grunnen til at det ble tap i dag, sier pappa Christian Ruud til TV 2.

I sett nummer to var Struff igjen offensiv fra start og var nær et servebrudd i det første gamet. Der reddet Ruud seg til slutt inn, men i nordmannens andre servegame kom bruddet. Igjen kjempet Ruud godt, men måtte se Struff hamre inn breakball nummer seks.

Som i første sett skulle den hardtslående tyskerens servebrudd bli vrient å utlikne. Ruuds måtte tåle at også andre sett endte med 4-6-tap.

Tapte også sist

Sett nummer tre ble en kopi av de første med et tidlig servebrudd for Struff, og deretter var det egentlig litt klasseforskjell de to spillerne i mellom. Ruud så resignert ut etter at Struff gikk opp til 4-1, og til slutt tok tyskeren hjem settseieren med 6-2.

– Det var ikke noen spesielt bra kamp. Jeg prøver så godt jeg klarer å henge med. Jeg føler ikke det var en katastrofal kamp, men jeg server for dårlig. Det må man være ærlig å si til seg selv. Da kommer jeg bakpå hele veien, sier Ruud til TV 2.

Ruud tapte også for tyskeren da de møttes i Monte Carlo Masters i 2017. Den gang gikk også Struff seirende ut i strake sett.

– Det er klart man er skuffet. Man vil vinne hver eneste kamp man spiller, men jeg vet at det er tøft. Jeg vet at jeg er litt ny i disse Grand Slam-ene. Jeg prøver ikke å se på meg selv sånn alltid. Alt er nytt for meg og jeg prøver å lære for hver uke som går. Det er tapene man lærer mest av.

Den norske tennisprofilen ladet opp til tirsdagens kamp med å spille en kort treningskamp mot superstjernen Rafael Nadal. Det ga inspirasjon, men holdt ikke til å slå Struff.

Ruud har bak seg et innholdsrikt år. Han har klatret kraftig på verdensrankingen, og tirsdagens kamp var nummer 59 i 2019 for tennisprofilen. 1. rundetapet i New York vil trolig føre til at Ruud rykker noen plasser ned på rankingen når den oppdateres kommende mandag.

Ruud er ikke helt ferdig i New York. Sammen med Mischa Zverev skal nordmannen ut i double onsdag eller torsdag.

– Man må prøve å rive med seg en seier før man reiser hjem igjen. Det hadde vært gøy å få med seg en seier, sier Ruud.