– Det er vold på åpen gate!

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Brann-spissen Daouda Bamba bør bli utestengt i ti til 15 kamper etter å ha plantet albuen i nesen til Tromsøs Simen Wangberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann – Tromsø 2-3:

Brann tapte søndagens kamp 2-3 mot Tromsø i Bergen, men en stygg hendelse i åpningsminuttene fikk ekspertene til å reagere.

Det var etter åtte minutters spill at Brann-spissen Daouda Bamba var heldig som ikke fikk rødt kort etter at han i liggende oppå Tromsøs Simen Wangberg plantet albuen i ansiktet på motspilleren.

Se hendelsen i Sportstnyhetene øverst!

Wangberg gikk rett ned for telling og måtte forlate banen. Jostein Gundersen kom inn for Wangberg.

– Bør utestenges i ti til 15 kamper
Dommer Tommy Skjerven fikk ikke med seg Bambas albuebruk. TV-kameraene fanget imidlertid opp hendelsen. I FotballXtra tok Jesper Mathisen til orde for å utestenge Bamba i lang tid.

– Det er griseri og et soleklart rødt kort hvis dommeren hadde sett det. Det er krystallklart at han gjør det med vilje rett i nesen på Wangberg. Det er vold på åpen gate. Hadde du gjort det på åpen gate så kommer politiet og henter deg og setter deg i arresten, sa Jesper Mathisen i FotballXtra.

Nordlys skriver at Wangberg pådro seg en hjernerystelse.

Mathisen mener Bamba bør utestenges i etterkant på grunnlag av videobevis.

– Jeg mener det burde gitt ti til 15 kampers karantene, men det får han naturligvis ikke. Det blir vel to eller tre. Men det er farlig spill, for om Wangberg hadde fått mange slike i hodet i fremtiden så må han legge opp og har hodepine resten av live, mente TV 2-eksperten, og slo fast:

– Det skjedde i en duell hvor det ikke var naturlig at dommeren hadde fokus. Dommeren så det ikke, så dermed kan Bamba straffes i etterkant. Så gjenstår det å se på hvor mange kamper han får.

– Hodeløst og rystende
Ekspertkollega Ole Martin Årst og tidligere Brann-spiller Yaw Ihle Amankwah, som gjestet FotballXtra søndag, ga Mathisen full støtte.

– Det der er helt hodeløst og rystende av Bamba, sa Årst.

– Wangberg trengte hjelp til å komme seg av banen etterpå. Det er stygge bilder og bilder vi ikke har lyst til å se. Dette mener jeg bør gi en lang suspensjon av Bamba i etterkant, mente Amankwah.

Bamba selv avviste at han traff motspilleren med albuen med vilje.

– Jeg detter, og da prøver du bare å lande og klarer ikke å kontrollere deg, sa Bamba til Eurosport i pausen – og avviste at det var gjort med vilje.

Tromsø opplyser til VG etter kampen at Wangberg er fraktet til sykehuset, og at det etter forholdene står bra til med kapteinen. Videre forteller de at det ikke er fastslått noen diagnose ennå.

Måtte se seg slått i Bergen
Bamba fikk som kjent fortsette kampen for Brann siden dommeren ikke fikk med seg episoden. Brann-spissen, som ekspertene altså mente burde vært utvist for albuebruk, sendte Brann i ledelsen mot Tromsø i det 22. minutt.

Fem minutter før pause utlignet Tromsø da Vito Wormgoor satte ballen i eget nett.

Like før pause var Wormgoor heldig som slapp rødt kort etter en takling med knottene først mot Tromsøs Azemi. I det 56. minutt sendte Onni Valakari Tromsø i ledelsen med en kanon i krysset fra langt hold. Kvarteret før slutt satte Fitim Azemi inn 3-1-scoringen for Tromsø. Helt på tampen reduserte Azar Karadas til 2-3 for Brann.

Men Brann klarte aldri å få inn 3-3-scoringen i sluttminuttene, og måtte tåle et smertelig 2-3-tap på hjemmebane for Tromsø.