Leter etter VM-formen i Spania:

– Jeg har sett etter i grøftekanten om jeg kan finne igjen formen

TILBAKE PÅ JOBB: Etter en måneds tid med rittpause etter Tour de France, er Edvald Boasson Hagen tilbake i konkurranse i Vuelta a España. Foto: REUTERS/Christian Hartmann.
TILBAKE PÅ JOBB: Etter en måneds tid med rittpause etter Tour de France, er Edvald Boasson Hagen tilbake i konkurranse i Vuelta a España. Foto: REUTERS/Christian Hartmann.
For første gang siden 2013 stiller Edvald Boasson Hagen til start i treukersrittet Vuelta a España. Målet er å finne formen i tide til VM.

Treukersrittet Vuelta a España ser du hver dag på TV 2s plattformer. Første etappe begynner 18:45 førstkommende lørdag på TV 2 Sport 1

– Jeg ville prøve noe nytt. Jeg har prøvd det én gang før, men jeg har lyst til å se om jeg kan finne formen til VM ved å kjøre Vueltaen. Forhåpentligvis er det en god oppkjøring. Jeg har lyst til å kjøre Vueltaen - det er lenge siden sist.

Det sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter lagpresentasjonen ved pittoreske Castillo de Moraira utenfor Alicante torsdag kveld.

Lørdag starter årets siste Grand Tour med en lagtempo i det norske pensjonistparadiset Torrevieja, hvor Boasson Hagen igjen blir å se i konkurranse for første gang siden Tour de France ble avsluttet på Champs-Élysées i slutten av juli.

Gode minner fra Alicante-traktene

– Jeg har hatt noen fridager, restituert meg, og så har jeg prøvd å finne igjen en form, sier han.

– Har du funnet den?

– Jeg håper det. Jeg var jo bra når jeg var i Spania tidligere i sesongen, så jeg har syklet litt på de samme veiene og sett i grøftekanten om jeg kan finne igjen noe form!

Med «tidligere i sesongen» henviser 32-åringen til sesongdebuten i Volta a la Comunitat Valenciana i februar - et femdagersritt som gikk i og rundt Alicante.

Der vant Boasson Hagen tempoetappen, tok to topp 10-plasseringer og ble nummer ni sammenlagt.

Målet er å få til noe av det samme årets tredje og siste Grand Tour.

– Jeg håper på å være med i toppen og kjempe om etappeseier. Det er noen etapper som kan passe meg bra, så det blir spennende å se om jeg kan klare det, sier han, og legger til:

– Det er mange etapper som kan passe meg greit.

– Jeg kan lære Rasmus noen triks

Dimension Data kommer til Vueltaen med det som kan beskrives som et eksperimentelt lag.

Boasson Hagen er den mest erfarne og den fremste resultatgarantisten, mens den en gang så lovende sammenlagtrytteren Louis Meintjes skal prøve å finne tilbake til sitt gamle jeg i motbakkene. Den lovende sammenlagtrytteren Ben O'Connor får sin Vuelta-debut, og den 25 år gamle klatreren Amanuel Ghebreigzabhier, som har tatt store steg denne sesongen, blir også å se på start.

24 år gamle Nic Dlamini fra Sør-Afrika, hjelperytter Jaco Venter, bruddspesialist Ben King og, sist, men ikke minst, Rasmus Fossum Tiller fra Ringebu utgjør resten av laget.

– Vi skal kjøre godt sammen og hjelpe hverandre. Forhåpentligvis får jeg god hjelp. Jeg tror Rasmus kan bidra mye på slutten av mange etapper, og forhåpentligvis kan jeg lære ham litt og lære ham noen triks. Resten av laget er klatresterkt og relativt ungt, så det blir spennende å se hvordan vi kan gjøre det, sier Boasson Hagen.

– Jeg er helt friskmeldt

Fossum Tiller er inne i sin første proffsesong og får altså allerede muligheten til å vise hva han er laget av på den største scenen. Beskjeden fikk han imidlertid først tidligere denne sesongen.

– Det var litt overraskende for min del også, men jeg har visst om det nå i to og en halv uke. Så jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier han.

– Er du forberedt?

– Det var ikke helt planlagt å krasje i BinckBank Tour, men ting har fungert bra på trening, så jeg tror ikke det skal hemme meg noe særlig inn mot starten av rittet. Jeg tror jeg skal være klar, sier han om kneskaden han pådro seg i den belgiske etapperittet for ti dager siden.

– Jeg er helt friskmeldt nå. Men det er litt som når du får et blåmerke - det er vondt å komme borti det, men ikke vondt å sykle. Det er det viktigste, forteller han.

Lagledelsen forventer ikke at 23-åringen allerede nå skal kjøre inn resultater i et så stort ritt som Vuelta a España.

– Jeg skal i hovedsak hjelpe til på de flate etappene og hjelpe Edvald i spurtene. Og så blir det sikkert oppgaver som å hente vann og sånt, sier han.

– Kjenner du på nervene, eller er det som et hvilket som helst annet sykkelritt?

– Jeg kjenner litt på det. Det lengste rittet jeg har syklet var ti dager langt, så det her blir litt annerledes. Det er mange av de samme jeg møter her som jeg har møtt tidligere i år, men det er litt spesielt med et så langt ritt.

Lik TV 2 Sporten på Facebook