Giggs ut mot Rashford: – Han burde krevd det

Ryan Giggs er skuffet over at Marcus Rashford ikke krevde å få ta straffesparket mot Wolves.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United hadde muligheten til å reise hjem alle tre poengene i mandagens bortekamp mot Wolves.

På stillingen 1-1 fikk Manchester United straffespark. Paul Pogba diskuterte med Marcus Rashford om hvem som skulle ta straffesparket. Franskmannen vant diskusjonen, steg frem – og bommet. Dermed endte oppgjøret uavgjort.

Se høydepunkter og Pogbas straffebom øverst!

Manchester United-legenden Ryan Giggs er skuffet over at angriperen Marcus Rashford, som scoret fra straffemerket i serieåpningen mot Chelsea, godtok at Pogba skulle ta straffesparket.

– Marcus Rashford er angriper, han scoret på straffe i den første ligakampen. Når du får straffe i den neste kampen, så burde han krevd å få tatt det, slår Giggs fast, ifølge Manchester Evening News.

– Burde gjort som Sir Alex Ferguson
Han er skuffet over at Paul Pogba valgte å ta straffesparket etter at midtbanespilleren selv ble felt.

– Pogba har ikke en god statistikk med tanke på det å score på straffespark. Han scorer ikke på hvert straffespark han tar. For meg virker det som om den som blir felt, får ta straffesparkene. Jeg lurer på om Harry Maguire eller Victor Lindelöf får ta straffene om de blir felt, undrer Giggs.

En annen tidligere Manchester United-spiller, Paul Ince, mener Ole Gunnar Solskjær burde gjort som managerlegenden Sir Alex Ferguson, og utpekt en fast straffeskytter.

– Da jeg spilte i Manchester United, og vi fikk straffespark, så var det Eric Cantona som skulle ta det. Det fantes ikke noen rom for diskusjoner, ingen av spillerne kranglet, det var ikke noe drama. Cantona skulle ta det. Det hadde ikke noe å si om han hadde bommet tidligere. Han var mannen som skulle ta straffesparkene, oppsummerer Ince, ifølge The Mirror.

– Dersom Cantona ikke spilte, så tok Dennis Irwin straffesparkene. Dersom Cantona ikke spurte Sir Alex Ferguson om å ikke ta dem, så ville han ta dem. Det gjorde at vi andre spillere alltid visste hvem som skulle ta straffesparkene, fortsetter han.

– Helt uforståelig
Også i Premier League-studio på TV 2 Premium stilte ekspertene spørsmålstegn ved hvorfor Marcus Rashford ikke tok straffesparket mot Wolves, som altså kunne sikret Manchester United tre poeng i den tøffe bortekampen.

– Det er helt uforståelig. Hvis noen har scoret i forrige kamp, så tar du i neste kamp også. Det må ha vært planen, og så blir det gjort om. Hvis Rashford aksepterer det, er det også feil, sier Brede Hangeland.

Manager Ole Gunnar Solskjær forklarte etter kampslutt at Pogba og Rashford selv får velge hvem som skal ta straffesparkene.

– Det er mange som kan ta straffer, men vi har to som er utpekt. Og de to bestemmer utpå der hvem som føler seg mest komfortabel og trygg på at de kommer til å score. Noen ganger går det ikke, og i dag så gikk det ikke. Det er sånt som skjer noen ganger, sier nordmannen.