Eduardo Camavinga er født i Angola, men har fransk statsborgerskap, ifølge Transfermarkt.
Eduardo Camavinga er født i Angola, men har fransk statsborgerskap, ifølge Transfermarkt. Foto: Jean-francois Monier

16-åring imponerte da PSG ble slått

Supertalentet Eduardo Camavinga var arkitekten bak vinnermålet da stormakten PSG gikk på trynet mot Rennes.

Rennes-PSG 2-1

Kampen startet på fryktelig vis for Rennes da midtstopperen Damien Da Silva serverte Edinson Cavani ballen på åpent mål.

Like før pause utlignet M'Baye Niang for Rennes. Etter hvilen markerte 16 år gamle Eduardo Camavinga seg.

Camavinga, som spiller sentralt på midten, mottok ballen dypt på motstanderens banehalvdel. 16-åringen orienterte seg før han slo en utsøkt langpasning til Romain Del Castillo i feltet.

Fra seks meter stanget Rennes-spissen ballen i mål.

– Bare skriv ned navnet. 16 år, og han dominerte på midtbanen mot PSG. Han kommer til å havne i en eller annen storklubb om utviklingen fortsetter, sa Viasat-kommentator Morten Langli ved kampslutt.

Camavinga er 16 år og ni måneder gammel. Han er den yngste til å slå en målgivende pasning i den franske toppdivisjonen siden statistikknettstedet Opta begynte å registrere tallene i 2006/07-sesongen.

16-åringen har siden slutten av forrige sesong nytt stor tillit i Rennes. På tampen fikk han totalt sju ligakamper, hvor fire av dem var fra start.

I sesonginnledningen har Camavinga, som nylig skrev under på en langtidskontrakt med den franske klubben, vært fast på laget. Han startet supercup-kampen mot PSG, og fikk også 90 minutter mot Montpellier i ligaåpningen.

PSG stilte på ny uten Neymar i kamptroppen, som etter sigende er på vei bort fra den rike storklubben: