Emil Bohinen med vakker scoring: – Som å se Lars på sitt beste

Danske Kasper Junker (25) åpnet målkontoen for Stabæk før Emil Bohinen (20) vartet opp med en vakker scoring. Bærumsklubben vant på Nadderud for første gang siden 28. april.

Stabæk-Kristiansund 2-0

Junker scoret kampens første mål etter drøyt et kvarter. I kjølvannet av en corner var Junker på rett plass til rett tid. Han banket inn sitt første Stabæk-mål fra kloss hold.

– Det var superdeilig å score, sa den danske nysigneringen, som er på lån fra Horsens, til Eurosport.

Emil Bohinen punkterte oppgjøret ti minutter før slutt. Han dro seg inn i banen og la ballen lekkert i krysset.

– Som å se Lars på sitt beste

FotballXtra-panelet lot seg imponere av scoringen til Lars Bohinens sønn.

– Det er en veldig fin scoring, og en ekstremt viktig scoring for Stabæk, slo Erik Huseklepp fast.

Lars Bohinens lag er på stø kurs mot Eliteserien. Aalesund leder OBOS-ligaen, og er elleve poeng foran Start på tredjeplass. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

– Det var en praktscoring. Det var som å se Lars på sitt beste. Det er gode tider for Bohinen-familien: Aalesund imponerte nok en gang i går, og bare seiler mot Eliteserien. Og her leverer sønnen en viktig og veldig flott scoring, fulgte Jesper Mathisen opp.

Flere mål ble det ikke i oppgjøret på Nadderud. Hjemmelaget tok tre meget viktige poeng i bunnstriden i Eliteserien.

Seieren var Stabæks første siden 5. juli, da Strømsgodset ble slått 2-0 på Marienlyst. I tillegg var det klubbens første hjemmeseier siden 28. april, da de slo Bodø/Glimt 2-0. Siden den gang har de spilt seks kamper på Nadderud (fire uavgjorte, to tap) uten å ta tre poeng.

Nære på etter minuttet

Danske Junker var nære på allerede etter minuttet. Dansken kom alene med Sean McDermott, men avslutningen fra åtte meter gikk like utenfor.

Bare et par minutter senere var Torgil Gjersten farlig frempå. Han skjøt fra 17 meter, men også hans forsøk snek seg utenfor.

Etter kvarteret satt den for Stabæk etter en kontant avslutning fra Junker. Han spilte 82 minutter i debuten mot Vålerenga onsdag uten å få hull på byllen, men trengte altså bare 15 minutter på å gjøre mål mot Kristiansund.

Hugo Vetlesen har slitt med spilletid i det siste, men startet søndag. Han var ikke langt unna på et skudd fra 17-18 meter etter drøye 40 minutter, men det gikk til side for mål.

Svakt alene med keeper

Junker kom alene med McDermott etter drøye timen, men ble for ubesluttsom og satte ballen rett på målvakten.

Mot slutten av kampen tok gjestene mer og mer over oppgjøret, men Stabæk sto godt imot. Junker fikk stående applaus da han ble tatt av etter 75 minutter.

Bohinen scoret sitt tredje for sesongen da han hamret ballen i krysset fem minutter senere.

2-0 gjør at bæringene nå ligger på 11.-plass før Ranheim, Mjøndalen og Tromsø skal spille senere søndag. Det var også de blåkleddes første seier mot Kristiansund på Nadderud, etter å ha tapt to og spilt en uavgjort tidligere.