Champions League-marerittet gjentok seg for City: – Man sitter bare sånn: «hæ!?»

Gabriel Jesus trodde han hadde blitt Manchester City-helt på overtid. Så ble målet annullert etter en VAR-sjekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Tottenham 2-2

Halvannet minutt på overtid jublet Gabriel Jesus for scoring etter et hjørnespark.

Brasilianeren dro seg inn i feltet, og hamret ballen i mål. Minuttet senere fikk imidlertid dommer Michael Oliver beskjeden fra VAR-rommet: Ballen hadde truffet armen til Aymeric Laporte i forkant, og scoringen måtte annulleres.

Dermed gjentok marerittet seg for den regjerende Premier League-mesteren. I vår, da lagene møttes, trodde Raheem Sterling at han hadde sendt City til semifinalen i Champions League på overtid. Også den scoringen ble annullert av VAR.

– Man sitter bare sånn: «Hæ!?». Det er ingen mistanke om noe som helst, men det er en udiskutabel avgjørelse. Det er riktig, selv om det går imot City som fortjente å vinne, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Pochettino: – Jeg er forelsket i VAR

Mauricio Pochettino har tidligere vært svært kritisk til VAR, og har blant annet sagt at «fotballen har et stort problem i fremtiden.» Det er en mening han tviholder på.

– Jeg er forelsket i VAR, sier en spøkefull Pochettino til Sky Sports, før han retter opp:

– Nei, det er ikke sant. Jeg var ikke enig fra begynnelsen av, men noen ganger drar du en fordel av det. Vi kan ikke stoppe den teknologiske utviklingen. Men det er vanskelig å akseptere, for vi elsket fotball som det var for 30 år siden. Da var det bare avgjørelsen til dommeren. Men vi må akseptere at vi lever i en æra der teknologien er i fotballen, og i dag var det en fordel for oss.

Pep: – Det er tøft

I vår plukket VAR opp at Agüero hadde vært i offside i forkant av målet som ville sendt City videre i Champions League.

Likheten er slående, konstaterer Pep Guardiola overfor Sky Sports.

– Déjà vu, sier City-manageren på spørsmål om hvordan han opplevde situasjonen.

– Det er det samme. Den siste hendelsen, vi scoret, og dommeren annullerte det. Hva skal jeg si? Det er andre gang. For å være ærlig, så er det tøft, fortsetter han.

At scoringen ble annullert, er et resultat av den nye handsregelen. En noe tvetydig Guardiola sier at «det må fikses».

– «Det må fikses». Var avgjørelsen feil?

– Nei. De har VAR. De blåser, men bildene er ikke helt klare. Hvis de mener at det er hands ... noen ganger er det hands i Champions League fra Llorente, andre ganger er det ikke hands. Men det er sånn det er, svarer han.

Venstrebacken Oleksandr Zintsjenko forstår heller ikke VAR-teamets avgjørelse.

– Jeg har sett situasjonen med Aymeric. Jeg så ikke noe spesielt for at de skulle annullere målet. Det er min mening, men dommeren er sjefen på banen, sier ukraineren til TV 2.

Lucas Moura: – Takk!

Da scoringen ble annullert, stod Tottenham-keeper Hugo Lloris som et eneste stort glis på banen. Franskmannen måtte oppsøke dommeren etter kampen for å komme til bunns i hva som hadde skjedd.

– Jeg fikk se det på skjermen, og innså at det var hands. Det var bra for oss, og uheldig for City, sier Lloris til Sky Sports.

Lucas Moura, som satte inn utligningen 19 sekunder etter at han ble byttet inn, bare rister på hodet når han får spørsmål om situasjonen.

– Det var galskap. De situasjonene er så vanskelige å se. Bare VAR kan se det, og takk for det, sier brasilianeren og gliser.

City dominerte

Første omgang var av det hektiske slaget på Etihad Stadium.

Manchester City dominerte kampen fra start, noe som resulterte i en Raheem Sterling-scoring etter 20 minutter.

Tottenham svarte umiddelbart ved Erik Lamela, før Sergio Agüero sendte hjemmelaget tilbake i ledelsen tolv minutter senere.

Superbytte

Etter hvilen dominerte City på samme vis som de gjorde i starten av første omgang. Da tok Mauricio Pochettino grep.

Han tok av midtbanespilleren Harry Winks, og satte inn Lucas Moura for å få mer offensiv kraft i laget. Det lønnet seg umiddelbart.

Bare 19 sekunder etter at han entret gresset, satte brasilianeren inn utligningen. Lucas Moura banket elleve centimeter høyere Kyle Walker i luften, og headet ballen i mål bak en sjanseløs Éderson.

– For et bytte, utbrøt Øyvind Alsaker i kommentatorboksen.

– Guardiola fortviler. Han har sett laget dominere de første ti, og så går Tottenham opp og scorer på første mulighet, fulgte Petter Myhre opp.

Tottenham var dødelig effektive. Lucas Mouras avslutning var deres andre i kampen. To scoringer var fasiten. Hjemmelaget presset på for seiersmålet, men ble stoppet av treverket og en god Hugo Lloris i Tottenham-buret.

Og til slutt VAR ...