UTLÅN: Coutinho lånes ut til Bayern München.
UTLÅN: Coutinho lånes ut til Bayern München. Foto: Douglas Magno

Barca-direktør: Coutinho lånes ut til Bayern München

Philippe Coutinho forlater Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona og Bayern München er enige om en avtale der Coutinho sendes på lån til den tyske klubben.

– Vi kan bekrefte at det er enighet med Bayern München angående lånet av Coutinho, sa Guillermo Amor, som har en direktørrolle i Barcelona, til Vamos før Barcelona møtte Athletic Bilbao fredag kveld.

Bayern München bekrefter på Twitter at brasilianeren kommer til den tyske storklubben.

Flere bet seg merke i at midtbanespilleren ikke var en del av troppen i sesongåpningen.

Coutinho skal ha vært i forhandlinger med den tyske klubben en stund, men nå ser overgangen ut til å være i boks. Det betyr at Bundesliga venter for 27-åringen.

Gjennom hele sommeren har det vært spekulert i at den tidligere Liverpool-spilleren ville gå til PSG, som en del av en avtale der Barcelona hentet Neymar tilbake.

I tillegg har han blitt koblet til en rekke andre klubber, blant annet til Ole Gunnar Solskjærs Manchester United tidligere i år. Arsenal og Tottenham skal også ha vist interesse.

Det var i begynnelsen av 2018 at Coutinho forlot Liverpool til fordel for Barcelona. Da signerte han en kontrakt som varer til 2023. Avtalen ga den engelske klubben 120 millioner euro umiddelbart, og 40 millioner i mulige prestasjonsbaserte tilleggsbetalinger.

27-åringen har ikke levd opp til de store forventningene som ble stilt da han ble hentet, og har slitt med å finne sin plass i laget. Han er brukt vekselvis på midtbanen og i angrepsrekka.