Bolly reddet Molde fra katastrofe

Molde gikk hårfint videre til Europaliga-playoff tross tap mot Aris torsdag kveld. Se Aris tre første mål i sportsnyhetene over!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aris - Molde 3-1 (3-4 sammenlagt).

Molde hadde et ypperlig utgangspunkt etter 3-0 seieren fra første møte mot den greske klubben Aris. Men det ble ingen enkel vei til avansement for Molde i returkampen.

– Etter kampen i Molde var jeg rimelig sikker på at Molde ikke skulle rote bort dette, men det var de veldig nær ved å klare. Aris var det klart beste laget i kveldens kamp, og de viste at de er et meget solid hjemmelag i slike kamper som denne, sier TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

– Nå tror jeg vi får Molde inn i Europa League. De har erfaring, selvtillit og kvalitet fra kamper i Europa, og i kveld hadde de også de nødvendige marginene på sin side.

Mye gikk lenge galt for Molde, som åpnet returkampen i Thessaloníki uten de store sjansene. Samtidig økte Aris presset, og gjestene så sjanseløse ut. Molde-trener Erling Moe var lettet etter kampen.

– Akkurat nå er det mest lettelse, når kampen ble som den ble. I dag er det vel stort sett det jeg er fornøyd med. Jeg synes jeg ser en engstelse hos gutta. Jeg ser ikke løssluppenheten jeg ønsker. Jeg synes vi er upresise i pasningsspillet og bruker ett touch for mye. Vi er mer opptatte av å sparke den fra oss enn å sparke den til hverandre. Vi viser karakter når vi avgjør i ekstraomgangene, det er jeg glad for, men totalt sett har vi en del å rette på, sier Moe til Eurosport.

Levde farlig

Etter 24 minutter taklet Moldes Eirik Hestad vertenes Daniel Larsson, og ble hardt straffet for det. Dommeren løftet det gule kortet, og vertene fikk frispark fra rundt 30 meter. Javier Matilla sendte Aris i ledelsen på lekkert vis ved å plassere ballen i krysset.

Og den greske klubben fortsatte å presse Molde. Kort tid senere kunne kaptein Georgios Delizisis enkelt legge ballen i mål. Giannis Fetfatzidis la inn til kapteinen, som ble bandasjert etter en hodesmell tidlig i kampen.

Deretter så det mørkt ut for Molde, med vertene hakk i hæl. Det sto 2-0 halvveis i kampen.

Vertene forsvarte den gode statistikken på Kleanthis Vikelidis stadion, og startet andre omgang sterkt. Aris har nemlig vært ubeseiret på hjemmebane i Europa-sammenheng siden 1966. Molde levde lenge farlig da vertene leverte sjanse etter sjanse.

Scoringen til Aris lot vente på seg, men seks minutter før slutt headet Nicolas Diguiny inn 3-0. Og da steg temperaturen på gresset. I tilleggsminuttene ble det delt ut tre gule kort etter krangler mellom spillerne.

Ekstraomganger

Med 3-3 sammenlagt gikk det til ekstraomganger, og først da meldte Molde seg på. Mathis Bolly serverte en perlescoring da han lobbet ballen over målvakt Julián. Det ble tungt for Aris å ta igjen, som trengte to scoringer for avansement. Vertene leverte enda flere store sjanser helt på tampen, men Bolly ble matchvinner for Molde.

– Det er veldig deilig. De stanget og stanget og vi forsvarte oss. Når jeg kom inn merket jeg at jeg var mye freshere enn alle andre. Planen funket perfekt, og jeg fikk utnyttet farten min til fulle og var iskald når det gjaldt. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Bolly.

– For norsk fotball er det fantastisk at vi nå kan få to lag i gruppespill denne høsten. Rosenborg er sikret, og Molde har en fin mulighet mot Partizan. At norske lag er midt i sesong når de spiller disse kampene i Europa er helt perfekt, og i flere av kampene som er spilt de siste ukene ser man at de utenlandske lagene ikke er i nærheten av sitt høyeste nivå grunnet at de er helt i starten av sin sesong, sier Mathisen.

Molde møter serbiske Partizan i fjerde runde, som slo ut Yeni Malatyaspor etter 3-2 sammenlagt.