Ødegaard: – Madrid er tydelige på at det er jeg som bestemmer

TOK VALGET: Martin Ødegaard forteller at Real Madrid lot Martin Ødegaard bestemme da han skulle velge seg en ny klubb.
TOK VALGET: Martin Ødegaard forteller at Real Madrid lot Martin Ødegaard bestemme da han skulle velge seg en ny klubb. Foto: AMAIA ZABALO
Martin Ødegaard forteller om de viktige valgene som han har tatt på veien til å bli en av Norges beste fotballspillere.

Etter flere vellykkede låneopphold var det knytt stor spenning til om Martin Ødegaard ville bli solgt fra Real Madrid eller om han ble sendt ut på et nytt lån.

Det endte med det siste og en låneavtale med La Liga-klubben Real Sociedad.

I podkasten LaLigaLoca forteller drammenseren om at det er han som står for valgene om fremtiden hans.

– Alle folkene rundt meg er veldig tydelig på det. Det er jeg som bestemmer, Madrid også, de er veldig tydelige på at det er jeg som bestemmer. Det er jeg som velger og føler hva som er best for meg. Alle rundt meg inkludert Madrid har vært veldig tydelig på at det er jeg som tar valgene, sier Martin Ødegaard.

Den blonde gutten vi først så med draktnummer 67 i Strømsgodset har nå blitt 20 år og forteller at de har brukt mye tid på å ta det valget som føles mest riktig.

Før en enighet med La Real ble klar reiste Ødegaard på besøk til klubben for forsikre seg at dette var rett vei videre.

– Nei, det er for å være så sikker som mulig. Da jeg gikk fra Strømsgodset var det et veldig stort steg og et veldig viktig steg, følte jeg. Det er viktig å gjøre alt for å ende opp der som er det beste, og jeg følte det var veldig viktig nå, og jeg føler dette valget var enda viktigere igjen. At jeg da kan gjøre det med alle fakta på bordet og alle følelser, treffe folk og snakke med folk. Det er noe annet å sitte å prate med folk enn å høre det via Bjørn Tore som er min agent. Så det var for å være så sikker som mulig, forklarer drammenseren.

Allerede etter bare en måned i den spanske klubben har Martin Ødegaard funnet seg godt til rette. 20-åringen er den som har spilt flest minutter for Real Sociedad i sesongoppkjøringen og har fått gode svar på hvor han ønsker å spille på banen.

– Man er aldri garantert spilletid, at folk tenker at man går til den klubben fordi man forventer at man får det, slik er det ikke. Man må prestere om man skal spille, slik er det overalt på alle nivåer. Klubben har vist interesse for meg og var tydelige på at de ønsket meg. Så jeg føler meg trygg på at de ønsker å satse på meg, ellers hadde jeg ikke kommet hit. Det er jo hovedgrunnen til at jeg er. Jeg fikk den følelsen at de ønsket meg, forteller Ødegaard.

– Jeg må jo le litt når jeg ser tilbake på det

Martin Ødegaard ble et navn på alles lepper det han ble presentert som Real Madrid-spiller som femtenåring. Nå fem år senere forteller at han ser tilbake på den surrealistiske episoden og at han sliter med å holde igjen latteren.

– Jeg må jo le litt når ser tilbake på det. Jeg husker den morgenen at jeg ikke gadd å dusje for jeg tenkte at når jeg kom frem dit så kunne de ordne og fikse oss og sånne ting der da. Jeg gadd ikke å dusje på morgenen før vi reiste fra Norge og jeg bare tok på meg en genser jeg fant frem, ler La Real-spilleren før han fortsetter:

KOMISK: Martin Ødegaard ler når han tenker tilbake på da han ble presentert som Real Madrid-spiller uten å ha dusjet og i en stripete genser.
KOMISK: Martin Ødegaard ler når han tenker tilbake på da han ble presentert som Real Madrid-spiller uten å ha dusjet og i en stripete genser. Foto: ANDREA COMAS

– Så ble jeg kastet rett inn på pressekonferansen og jeg så ganske trøtt og sliten ut. Det er litt komisk å se tilbake på det nå, og når jeg ser presentasjoner av spillere i dress og så sitter jeg der i den stripete genseren og ikke hadde dusjet en gang. Så er det litt komisk, smiler landslagsspilleren.

Selv angrer han ikke på at valget han tok med å ta reise fra Norge og Godset til fordel for Spania og Real Madrid.

– Det var jo selvfølgelig surrealistisk, det er ikke lett å skjønne hva som skjer i den situasjonen og skjønne hvor stort det er. Selv om man forstår at det er stort, så forstår man det ikke helt når man er midt oppe i det. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det. Jeg lærte utrolig masse og føler jeg har blitt en bedre spiller for hvert år siden jeg signerte der. Så sånn sett er jeg fornøyd, sier Ødegaard i LaLigaLoca-podkasten.

Dette må Ødegaard alltid spise før kamp

Som fotballspiller er det flere som har faste ritualer før kamp. Noen må gå med høyrefoten først inn på banen, noen må ta på den venstre sokken først, men hos Martin Ødegaard ligger fokuset på hva han spiser på kampdagen.

– Jeg har litt tvangstanker der. Før trening er det enkle ting som å gå gjennom øvelser og forberede meg på trening, men når det gjelder kamp så handler det mye om mat. Når jeg spiser, hva jeg spiser og at jeg spiser de samme tingene.

– Det blir fort kylling og ris, før har jeg spist tre timer før kamp, men her er det stort sett et godt måltid seks timer før kamp og så et lettere måltid tre timer før kamp. Det er kylling og ris som er kampmaten min. Så har jeg pleid å tygge tyggis under oppvarmingen, men jeg er ikke helt psyko på det.

Ødegaard forteller at han aldri har tenkt på å bli noe annet enn fotballspiller, men sier at han fullførte videregående i fjor og sånn sett har en «plan b» uten å fortelle hva det er. Det har den lovende fotballspilleren neppe behov for.

Martin Ødegaard kan få sin debut for Real Sociedad kommende lørdag når La Real serieåpner borte mot Valencia.

Lik TV 2 Sporten på Facebook