Da en sponsor la ut et bilde av den skotske mellomdistanseløperen Eilish McColgan, dukket det også opp kritiske kommentarer om utseendet hennes.

Noen av Instagram-brukerne mente hun var for tynn, noe som fikk McColgan til å reagere.

– Vær så snill, ikke kommenter utseendet mitt når du ikke vet noen ting om meg. Jeg er en sunn idrettsutøver - løping er jobben min, så selvsagt ser jeg tynnere ut enn gjennomsnittet, svarte hun.

På Twitter uttdyper McColgan hvorfor hun reagerer.

– Ingenting gjør meg mer forbannet enn noe om kommenterer at jeg er «for tynn». Jeg er liten fra naturens side, det har jeg alltid vært. Noen mennesker er bare tynne, skriver hun, og legger til:

– Jeg tviler på at de ville kommentert på noen som var litt større enn «snittet». Jeg er en sunn utøver og et menneske. Ta «bodyshamingen» andre steder.

McColgan retter en advarende pekefinger mot de som kommer med kritiske kommentarer om andres kropp, og hva slags effekt kroppspresset har.

– Det er ikke rart at unge jenter føler de må ta puppeoperasjoner, få store plastrumper og forme seg selv ned til kneskålene for å tilpasse seg det som anses som den «ideelle» kroppen, skriver hun.

EM-sølvvinneren på 5000 meter i fjor råder andre til å ikke la seg affisere av de som absolutt må kommentere andres utseende.

– Om du er sunn og lykkelig, så ikke bry deg om noen andres mening! Det er din fabelaktige kropp, avslutter 28-åringen.